Asociatia "Salvati Bucurestiul" a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis, definitiv, suspendarea utilitatii publice a proiectului Berzei-Buzesti, deoarece pe acest tronson exista monumente istorice iar utilitatea publica trebuia declarata prin lege de Parlament, si nu de Consiliul General.
Potrivit deciziei din 16 iunie a CAB, conform legii, utilitatea publica trebuia declarata in urma unei cercetari stiintifice care sa ateste ca solutia aleasa este cea mai eficienta si justifica costurile.
"Primaria nu a facut dovada vreunei cercetari prealabile; nici macar costurile nu au fost estimate. Comisia care a declarat utilitatea publica nu continea reprezentantii obligatorii ai unor institutii; cele cinci persoane care au declarat utilitatea publica reprezentau doar Primaria Capitalei si fusesera numite exclusiv pentru utilitatea publica a Pasajului Basarab", sustin judecatorii in motivarea deciziei, potrivit Asociatiei "Salvati Bucurestiul".
Actiunea formulata de Asociatie a fost respinsa in prima instanta de Tribunalul Bucuresti, insa recursul la aceasta decizie a fost admis de CAB.
"Utilitatea publica era fundamentul pentru avizarea de catre Ministerul Culturii a demolarii/translatarii celor sapte monumente istorice ramase in picioare pe traseul diametralei Buzesti-Berzei, printre care Hala Matache. Prin decizia Curtii de Apel Bucuresti, demolarea/translatarea celor sapte monumente istorice ramane fara fundament juridic", se arata in comunicat.
Presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan, a declarat pe 14 aprilie, pentru AGERPRES, ca avand in vedere ca deja s-a demolat cea mai mare parte a constructiilor din acea zona, o solutie ar fi sa se lase linia de tramvai, plus o banda pe sens pentru circulatia autovehiculelor si sa se reconstruiasca unele cladiri, precum Hotelul Marna, in spiritul epocii in care a fost construit.
"Daca facem o cladire de birouri de sapte etaje, asa cum se doreste, tot ce castigam prin construirea unei sosele cu doua benzi pierdem prin traficul in si din aceasta cladire, plus opririle frecvente in aceasta zona", a spus Nicusor Dan. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<