Va anuntam ca recent, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, a fost dat publicitatii proiectul de Ordonanta de urgenta care creeaza cadrul legal pentru a treia rectificare a bugetului pentru 2014, in vederea platii anticipate a transei aferente anului 2015 a drepturilor salariale castigate in instanta de personalul din sectorul bugetar, precum si achitarea integrala a arieratelor unitatilor administrativ-teritoriale, pe fondul inregistrarii unui excedent bugetar de 0,29% din Produsul Intern Brut.
Asa cum se arata in nota de fundamentare a acestui proiect, se doreste operarea de modificari in structura veniturilor si cheltuielilor bugetului general consolidat, dupa cum urmeaza:
Veniturile si cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 1.320,8 milioane lei, deficitul bugetului general consolidat mentinandu-se ca valoare nominala la 14.713,0 milioane lei si ca pondere in P.I.B. la 2,2%.
1. Modificarea veniturilor si cheltuielilor bugetului de stat pe anul 2014:
a) Veniturile bugetului de stat pe anul 2014, se diminueaza, pe sold, cu -1.995,1 milioane lei ca urmare a reducerii taxei pe valoarea adaugata cu suma de -2.082,7 milioane lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata alocate bugetelor locale si majorarii impozitului pe venit si salarii cu 87,6 milioane lei.
b) Cheltuielile bugetului de stat pe anul 2014, se diminueaza, pe sold, cu suma de -76,0 milioane lei.
Influentele pe principalele naturi de cheltuieli ale bugetului de stat se prezinta astfel:
Cheltuielile de personal cresc cu +779,9 milioane lei;
Cheltuielile cu bunuri si servicii cresc cu +64,9 milioane lei;
Cheltuielile cu dobanzile scad cu -70,7 milioane lei;
Subventiile se majoreaza cu +207,5 milioane lei;
Transferurile intre unitati ale administratiei publice scad cu -1.634,6 milioane lei;
Alte transferuri cresc cu +119,8 milioane lei;
Cheltuielile cu asistenta sociala cresc cu +60,0 milioane lei;
Alte cheltuieli cresc cu +564,3 milioane lei;
Cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila scad cu -36,1 milioane lei;
Cheltuielile de capital se diminueaza cu -73,6 milioane lei;
Influentele la cheltuielile bugetului de stat pe ordonatori principali de credite se prezinta astfel:
Din bugetul de stat, sume suplimentare au fost propuse a fi alocate pentru: ....
continuarea pe www.Contabilul.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<