Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, deputatul PDL Daniel Buda, propune "introducerea unor complete mobile de judecatori" ca alternativa la desfiintarea unor instante.
"Este o problema cu reorganizarea instantelor de judecata, pentru ca, in perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri, este nevoie de minim cinci judecatori la nivelul fiecarei judecatorii, ceea ce in realitate nu exista. Si atunci am venit cu o alternativa, de a introduce complete mobile de judecatori, astfel incit, daca desfiintam o judecatorie dintr-un oras, acolo sa mearga completul de judecata o data pe saptamina sa judece, pentru a nu fi pusi oamenii sa mearga zeci de kilometri pina la alta instanta. Demonstram, astfel, ca justitia este mai aproape de cetatean", a spus Daniel Buda.
Deputatul PDL a precizat ca a avut discutii pe aceasta tema atit la nivelul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, cit si la nivelul Ministerului Justitiei.
Potrivit lui Buda, modelul completelor mobile este inspirat din sistemul care functioneaza in Austria. Proiectul de reorganizare a instantelor judecatoresti se afla in dezbaterea Ministerului Justitiei si prevede desfiintarea a circa 70-80 de instante la nivel national.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<