Deputatul Mircea Grosaru a initiat un Proiect de Lege pentru modificarea Legii Insolventei, una dintre cele mai importante legi ale momentului, dat fiind contextul economic.
"Initiativa vizeaza articolul 138, alineatul 6 din Legea nr 169 privind modificarea Legii nr.85 privind procedura insolventei, avand in vedere situatiile practice in care lichidatorul poate formula antrenarea raspunderii materiale a administratorului firmei debitoare, in conditiile legii", explica Mircea Grosaru in Expunerea de Motive".
Motivul initierii acestei legi este detaliat tot de catre autor. "In multe situatii, din practica, continuarea procedurii de recurs ca urmare a respingerii cererii de antrenare a raspunerii materiale a administratorului, in nume propriu, consitituie un pericol inclusiv material pentru praticianul in insolventa, fiind necesar acordul si implicarea in egala masura a creditorilor si in special a creditorului majoritar.
Aceasta practica vine sa completezeceea ce in legislatia insolventei este prevazut deja si anume ca atata timp cat creditorii majoritari pot numi lichidatorul in prima adunare a creditorilor, cu majoritatea voturilor acestora, tot ei vor trebui sa-si asume si responsabilitatea continuarii procedurii impotriva debitorului, pana la finalizarea dosarului"
Prevederile Proiectului de Lege le puteti citi Aici
Proiectul de Lege privind modificarea Legii Insolventei a fost prezentat pe 8 noiembrie in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, fiiind inaintat in aceeasi zi catre Senat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<