Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la incheierea unui protocol de colaborare intre INM si Institutul Notarial Roman.
Conform anuntului, aflam ca INM si INR vor incheia un protocol ce vizeaza stabilirea, conform legii, a cadrului general de colaborare intre cele doua parti, pentru asigurarea formarii profesionale de calitate pentru auditorii de justitie, a judecatorilor, procurorilor si notarilor publici.
Acest protocol a fost incheiat tinandu-se cont de atributiile si responsabilitatile INM in ceea ce priveste derularea activitatilor de formare profesionala initiala a judecatorilor si procurorilor, formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor in functie, precum si formarea formatorilor, in conditiile legii.
Mai mult, se are in vedere si faptul ca INR asigura perfectionarea activitatii notariale, pregatirea profesionala initiala a notarilor stagiari, pregatirea profesionala continua a notarilor publici, a personalului de specialitate al birourilor notariale, al Camerelor Notarilor Publici si ai Uniunii, precum si a altor specialisti.
Nu il ultimul rand, vom tine cont si de propunerile formulate de ambele institutii, cu privire la necesitatea largirii cadrului de colaborare, precum si de necesitatea de asigurare a formarii profesionale de calitate. Scopul final este imbunatarirea pregatirii teoretice si practice a auditorilor de justitie, a judecatorilor, procurilor si notarilor publici.
Sursa si detalii suplimentare cu privire la protocolul de colaborare dintre INM si INR: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<