Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la incheierea unui protocol de colaborare intre INM si Institutul Notarial Roman.
Conform anuntului, aflam ca INM si INR vor incheia un protocol ce vizeaza stabilirea, conform legii, a cadrului general de colaborare intre cele doua parti, pentru asigurarea formarii profesionale de calitate pentru auditorii de justitie, a judecatorilor, procurorilor si notarilor publici.
Acest protocol a fost incheiat tinandu-se cont de atributiile si responsabilitatile INM in ceea ce priveste derularea activitatilor de formare profesionala initiala a judecatorilor si procurorilor, formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor in functie, precum si formarea formatorilor, in conditiile legii.
Mai mult, se are in vedere si faptul ca INR asigura perfectionarea activitatii notariale, pregatirea profesionala initiala a notarilor stagiari, pregatirea profesionala continua a notarilor publici, a personalului de specialitate al birourilor notariale, al Camerelor Notarilor Publici si ai Uniunii, precum si a altor specialisti.
Nu il ultimul rand, vom tine cont si de propunerile formulate de ambele institutii, cu privire la necesitatea largirii cadrului de colaborare, precum si de necesitatea de asigurare a formarii profesionale de calitate. Scopul final este imbunatarirea pregatirii teoretice si practice a auditorilor de justitie, a judecatorilor, procurilor si notarilor publici.
Sursa si detalii suplimentare cu privire la protocolul de colaborare dintre INM si INR: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societatea X cu sediul in Romania doreste sa incheie un contract de internship nu contract de munca cu o persoana, cetatean francez, care urmeaza sa desfasoare activitatea doar de pe teritoriul Frantei nu va fi deloc prezent in Romania. Va rog sa ne spuneti daca este posibil dpdv legal incheierea acestul contract de internship, in care societatea are sediul in Romania iar intern-ul desfasoara activitatea doar in Franta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz: - daca avem un abonament lunar de inchiriere carti pt salariati la Bookster, putem sa consideram acest abonament deductibil si sa il includem la "alte cheltuieli sociale " in limita unei cote de 5% din cheltuielile cu salariile? Asta in conditiile in care il vom specifica distinct in regulamentul intern. Sau il consideram avantaj in natura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Conform Contract Colectiv de Munca pentru Invatamantul Preuniversitar, art .312, salariatul din invatamant, care se pregateste pentru prezentarea la un concurs pe post are dreptul la concediu fara plata maxim 90 zile pentru pregatirea pentru examen, fara a fi afectata vechimea in invatamant / in munca? Este adevarat ca nu se va intrerupe vechimea in munca, in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<