In 2024 va incepe constructia unei conducte de gaze naturale ruso-chineze care va tranzita Mongolia, anunta premierul mongolez. Conducta Puterea Siberiei 2, care va livra gaze naturale din zacamintele din vestul Siberiei in China, este de asteptat sa intre in functiune in 2030, scrie
The Moscow Times.
Directorii din industria energetica se asteapta ca lucrarile sa fie accelerate, pe masura ce Rusia pierde Europa, piata valoroasa pentru exporturile sale de gaze naturale, ca urmare a sanctiunilor economice impuse de Occident pentru invadarea Ucrainei.
Puterea Siberiei 2, gazoductul rusesc catre China
Prim-ministrul mongol Oyun-Erdene Luvsannamsrai a spus ca se asteapta ca constructia gazoductului Puterea Siberiei 2 sa continue in ciuda razboiului.
„Studiul de fezabilitate al acestui proiect s-a incheiat si credem ca lucrarile de constructie vor incepe in 2024”, a declarat Luvsannamsrai pentru Financial Times, intr-un interviu publicat luni.
El a adaugat ca Moscova nu a facut presiuni asupra Ulaanbaatar sa accelereze constructia liniei Puterea Siberiei 2, in ciuda pivotarii planificate a gigantului energetic rus Gazprom catre Asia.
Rusia pierde Europa, ca piata pentru gazele sale naturale
Uniunea Europeana a impus un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia, acesta fiind adoptat la inceputul lunii iunie dupa negocieri aprinse cu unele state membre precum Ungaria, care a primit o derogare de la masura. Prin urmare, China, aflata in plina expansiune, a inceput deja sa importe cantitati uriase de petrol din Rusia.
Intr-o declaratie facuta in primele saptamani de razboi, Vladimir Putin avertiza ca Rusia isi va muta exporturile de petrol in Asia, iar "tarile neprietenoase din Europa" vor avea de suferit din aceasta cauza.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<