Procedura de restituire a taxei auto a fost simplificata prin OUG nr. 25/2018.
Restituirea taxei auto se va face de acum in baza unei cereri depuse de persoana ce are dreptul la restituire. Avand in vedere aceasta noutate, intelegem ca nu va mai fi nevoie de dovada platii, copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare.
In trecut, OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, stabilea ca, la cererea de restituire se anexeaza:
Citeste si:
De acum insa, prin modificarile introduse de OUG nr. 25/2018, aceste documente nu vor mai fi necesare. In cererea de restituire vor fi inscrise, in mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale platitorului si datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicita restituirea taxei.
Conform anuntului ANAF, Cererile de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule se pot depune pana la data de 31 august 2018 de catre contribuabilii care nu au beneficiat de restituire pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/2017.
Cererea de restituire EDITABILA si actualizata conform Ordinului nr. 1144/1672/2017 poate fi accesata dand click AICI!
Detalii suplimentare privind legislatia in baza careia se acorda restituirea taxei auto in 2018 poate fi regasita dand click AICI!
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
S-ar putea sa te intereseze si: Salariata gravida. Documente ce pot fi prezentate angajatorului
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE