Conform unui anunt publicat pe site-ul Institutului National al Magistraturii, in perioada 19-21 februarie 2015, la Budapesta, va avea loc seminarul Competition Economics for Judges.
Evenimentul este organizat de Autoritatea Maghiara pentru Concurenta si Centrul Regional pentru Concurenta din Budapesta.
"In cadrul seminarului se va pune in discutie problematica concurentei economice si a relevantei acesteia pentru judecatori. Seminarul va oferi posibilitatea unui schimb de opinii intre participanti si formatori referitoare la cauzele in materia dreptului concurentei cu care s-au confruntat, prin organizarea unor grupuri de lucru.", se precizeaza in cadrul anuntului dat publicitatii pe site-ul INM.
Seminariile se adreseaza in mod special judecatorilor si procurorilor care lucreaza in domeniu.
Atentie! 7 ianuarie 2015 este ultima zi de inscriere in cadrul acestui seminar.
Care sunt documentele necesare in vederea inscrierii:
- CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana;
- scrisoare de intentie – limba romana;
- certificat de competenta lingvistica – limba engleza (in masura in care candidatul poseda un astfel de certificat);
- formularul de inscriere completat
- avizul colegiului de conducere al instantei sau parchetului la care acestia isi desfasoara activitatea, iar in caz de urgenta, avizul presedintelui sectiei/procurorului sef sectie in care judecatorul sau procurorul isi desfasoara activitatea sau, daca nu exista sectii, avizul conducatorului instantei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile si obligatiile persoanelor trimise in misiune temporara in strainatate de catre Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotararea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<