Avem deosebita placere de a va informa ca „Asociatia judecatorilor europeni specializati in dreptul concurentei” (AECLJ) a fost creata in septembrie 2002, la Luxemburg, de un grup de judecatori reprezentand cele 15 state membre ale Uniunii Europene la acea data, cu participarea judecatorilor din cadrul Curtii Europene de Justitie, ai Tribunalului de Prima Instanta si ai Curtii EFTA (privind statele memebre EFTA, respectiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia).
Principalul obiectiv al acestei asociatii este schimbul de experienta si de bune practici in materia dreptului concurentei, pentru promovarea unei abordari coerente si consistente in special in contextul reformarii judiciare in considerarea aplicarii art. 81 si 82 din Regulamentul CE 1/2003.
In contextul aplicarii tot mai extinse a legislatiei europene in materia dreptului concurentei, este de o importanta deosebita asigurarea unei comunicari eficiente intre judecatorii din statele membre ale Uniunii Europene nu numai cu privire la aspecte de drept substantial, cat mai ales cu privire la aspecte de procedura in aceasta materie.
Mai multe informatii despre activitatea AECLJ se regasesc pe site-ul www.aeclj.eu
Evenimente organizate in cursul anului 2012:
“Third Training Conference - Private Enforcement of EU Competition Law” – conferinta, organizata de Euro Comp Aid, a fost programata initial pentru data de 27 ianuarie 2012, la Timisoara, insa a fost amanata;
“Third Training Conference – Private Enforcement of EU State Aids Law” - 9 martie 2012, Trieste, Italia - conferinta organizata de Euro Comp Aid;
“Damages Actions in Competition and State Aids Law” (seminar realizat de Euro Comp Aid in colaborare cu AECLJ) – Venetia, Italia – seminar amanat pentru luna aprilie 2012;
“The 11th Annual Conference of the AECLJ” - 14-16 iunie 2012, Helsinki, Finlanda - conferinta organizata de AECLJ;
Mai multe informatii despre evenimentele organizate de Euro Comp Aid se regasesc pe site-ul www.eurocompaid.eu
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va creste de la 3.700 lei la 4.050 lei incepand cu 01.01.2025, ceea ce inseamna 2.430 lei salariul net. Daca angajatorul da tichete de masa , taxele pe tichete CASS si impozit duc la scaderea salariului net. Obligatia de garantat in plata inseamna ca angajatorul este obligat si la net sa dea minim 2430 lei sau doar brutul este obligatoriu sa fie minim 4050 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unei societati comerciale care urmeaza sa isi inceteze activitatea de la 01.01.2025, angajatorul este obligat sa instiinteze angajatii de spre acest lucru inainte si sa respecte perioada de preaviz, care este un drept al angajatilor? Sau care este termenul in care angajatorul instiinteaza angajatii cu privire la incetarea activitatii?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am primit de la o angajata adeverinta de la medic precum este insarcinata in 13 saptamani, ma puteti indruma va rog frumos ce trebuie sa fac mai departe? De la medicina muncii mi a spus sa o trimit la ei si cu raportul facut de ei trebuie sa merg la ITM sa il depun acolo. Imi puteti spune pasii ce trebuie sa ii urmez?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<