Doi deputati ai PDL au initiat un proiect de lege pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia:
„Art. I. – Ordonanta Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 704 din 4 august 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 328/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
La alineatul (1) al articolului 13, dupa litera e), se introduce o noua litera, lit. e^1), cu urmatorul cuprins:
„e^1) colectarea unei contributii de 4% din profitul anual realizat de operatorii economici care organizeaza jocuri de noroc; plata se va face pana la 31 mai a anului in curs pentru anul precedent”, au semnalat Raluca Turcan si Brandusa Cornelia Novac.
„In ultimii ani, unul dintre cele mai de succes domenii de activitate ale Romaniei, cinematografia, a avut un parcurs ascendent, acest lucru fiind posibil si datorita finantarii Fondului Cinematografic, cu o contributie de 45 din profitul operatorilor economici care organizeaza jocuri de noroc.
O data cu intrarea in vigoare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, prevederile legale care stipulau directionarea unor procente din prrofitul agentilor economici cu acest profil de activitate catre Fondul Cinematografic au fost abrogate.
In acest context, Loteria Nationala nu va mai finanta Fondul Cinematografic Romanesc, acesta pierzand, anual, aproximativ 1,5 milioane de euro, bani cu care s-ar putea asigura finantarea a 5 filme de lung metraj de debut.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<