Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost publicata analiza aplicabilitatii prevederilor art. 56 pct. 1 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala cu privire la contractele de asistenta juridica.
Redam un fragment din cadrul prezentarii, asa cum este publicata pe site-ul UNBR:
"Aceasta analiza are ca obiect stabilirea aplicabilitatii prevederilor art. 56 alin. 1 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala[1] (denumit in continuare „C.proc.fisc.” sau „Codul de procedura fiscala”) in ceea ce priveste contractele de asistenta juridica, respectiv determinarea masurii in care se poate retine existenta unui drept al organelor de inspectie fiscala de a solicita formelor de exercitare a profesiei de avocat prezentarea contractelor de asistenta juridica incheiate cu clientii acestora.
In structurarea si argumentarea analizei am avut in vedere prevederile legale relevante cuprinse in Codul de procedura fiscala si in reglementarile aplicabile profesiei de avocat, in vigoare la data acestei analize, dar nu am avut cunostinta de existenta unei jurisprudente relevante cu privire la aspectele analizate."
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<