Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii mesajul adresat de Presedintele UNBR Gheorghe Florea, cu privire la Ziua avocatului 2014 - Ganduri despre profesie.
Citam din mesajul publicat pe site-ul UNBR: "Nu sunt adeptul cliseelor mesajelor ocazionate de Zilele oricarei profesii juridice. In ce priveste profesia de avocat, de regula, raportarea la aceasta se face diferentiat in raport de experienta proprie a fiecaruia: cei care au ales-o pentru a efectua activitati specifice pe baze legale ii prezenta defectele; cei care au ales-o, pentru ca au crezut si cred in ea, ii prezinta calitatile. Si unii si altii le exacerbeaza! Este o realitate ca sunt perioade istorice in care profesia nu a fost iubita!
Este de preferat rememorarea colectiva a colectiei de traditii, credinte, valori pe care Corpul profesional al avocatilor le-a cultivat in timp. Astfel s-a traversat si s-a faurit istoria profesiei.
Evocarea traditiei in profesia de avocat nu poate fi refuzata sub argumentul „desuetului”. In profesia de avocat fiecare generatie faureste istoria celei care urmeaza pentru ca avocatura este o profesie care isi conserva identitatea culturala in memoria colectiva, mai ales datorita fortei tacute a mintii libere si creatoare a fiecarui avocat.
Avocatura dainuieste totdeauna prin comunitatea de interese a membrilor sai."
Mesajul integral adresat de Presedintele UNBR Gheorghe Florea poate fi consultat
aici.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<