Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii anuntul cu privirea la organizarea mai multor manifestari de catre Baroul Dolj, cu ocazia Zilei Avocatului si implinirea a 150 de ani de la aparitia Legii din 6 decembrie 1864, pentru constituirea corpului de avocati.
"Aproximativ o suta de avocati din Baroul Dolj si invitati, printre care delegatii ale barourilor din Vidin (Bulgaria) si Zajecar (Serbia), avocati din barourile Gorj, Olt si Valcea, istorici, cadre universitare, reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene si magistrati au participat sambata, 21 iunie 2014, incepand cu ora 10, la simpozionul care a avut loc in Sala Filip Lazar de la Filarmonica Oltenia .
Aniversarea a fost sarbatorita cum se cuvine, fiind evocate unele dintre cele mai importante teme ale evolutiei moderne a profesiei de avocat. Lucrarile au fost deschise de prof. univ. dr. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj, iar prima tema abordata a fost una muzicala, prezentata la pian de talentatul avocat Lucian Marinescu." se arata in cadrul anuntului publicat pe site-ul UNBR.
In cadrul evenimentului au fost prezentate cateva teme importante si a fost sustinuta conferinte "Din nou despre noile coduri...". In cadrul acestei conferinte au fost invitati cca 200 de avocati.
Cateva lucrari prezentate cu ocazia evenimentului:
Prof. univ. dr. Dinica Ciobotea a prezentat invitatilor tema „Inceputurile Institutiei Avocaturii in Tarile Romane”
Prof. dr. Toma Radulescu, de la Sectia de Istorie si Arheologie a Muzeului Olteniei a prezentat lucrarea “Avocati si primari”
Prof. univ. dr. Nicu Vintila a vorbit despre ”Deontologia profesiei de avocat”
Prof. univ. dr. Costel Niculeanu – ”Regimul juridic al masurilor educative si al masurilor de siguranta in Noul Cod Penal”
Lect. univ. dr. av. Elena Oancea, membru al Consiliului Baroului Dolj – ”Camera preliminara. Separarea functiilor judiciare. Efecte in ce priveste exercitarea profesiei de avocat in lumina noilor reglementari procesual penale”
Prof. univ. dr. Dumitru Virgil Diaconu – ”Masurile preventive. Atributiile judecatorului de drepturi si libertati”.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<