Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii anuntul cu privirea la organizarea mai multor manifestari de catre Baroul Dolj, cu ocazia Zilei Avocatului si implinirea a 150 de ani de la aparitia Legii din 6 decembrie 1864, pentru constituirea corpului de avocati.
"Aproximativ o suta de avocati din Baroul Dolj si invitati, printre care delegatii ale barourilor din Vidin (Bulgaria) si Zajecar (Serbia), avocati din barourile Gorj, Olt si Valcea, istorici, cadre universitare, reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene si magistrati au participat sambata, 21 iunie 2014, incepand cu ora 10, la simpozionul care a avut loc in Sala Filip Lazar de la Filarmonica Oltenia .
Aniversarea a fost sarbatorita cum se cuvine, fiind evocate unele dintre cele mai importante teme ale evolutiei moderne a profesiei de avocat. Lucrarile au fost deschise de prof. univ. dr. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj, iar prima tema abordata a fost una muzicala, prezentata la pian de talentatul avocat Lucian Marinescu." se arata in cadrul anuntului publicat pe site-ul UNBR.
In cadrul evenimentului au fost prezentate cateva teme importante si a fost sustinuta conferinte "Din nou despre noile coduri...". In cadrul acestei conferinte au fost invitati cca 200 de avocati.
Cateva lucrari prezentate cu ocazia evenimentului:
Prof. univ. dr. Dinica Ciobotea a prezentat invitatilor tema „Inceputurile Institutiei Avocaturii in Tarile Romane”
Prof. dr. Toma Radulescu, de la Sectia de Istorie si Arheologie a Muzeului Olteniei a prezentat lucrarea “Avocati si primari”
Prof. univ. dr. Nicu Vintila a vorbit despre ”Deontologia profesiei de avocat”
Prof. univ. dr. Costel Niculeanu – ”Regimul juridic al masurilor educative si al masurilor de siguranta in Noul Cod Penal”
Lect. univ. dr. av. Elena Oancea, membru al Consiliului Baroului Dolj – ”Camera preliminara. Separarea functiilor judiciare. Efecte in ce priveste exercitarea profesiei de avocat in lumina noilor reglementari procesual penale”
Prof. univ. dr. Dumitru Virgil Diaconu – ”Masurile preventive. Atributiile judecatorului de drepturi si libertati”.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<