Cautati de ceva timp lista completa ce contine toate contraventiile si infractiunile fiscale prevazute in legislatia din Romania din 2015? Desigur! Multi sunt specialistii care doresc sa intre in posesia unei liste cat mai consistente de contraventii si infractiuni fiscale prevazute de legislatia in vigoare.
Vesti bune! Specialistii au realizat o astfel de lista sub forma unei carti pe care numeroase persoane o doresc.
Cartea Rosie a Fiscalitatii a fost lansata!
Cartea Rosie a Fiscalitatii va explica intr-un stil limpede:
unde s-ar putea sa gresiti
in ce consta greseala (sau, daca nu e greseala, de ce nu e)
ce articole de lege se incalca
care sunt sanctiunile/amenzile (si ce alte urmari grave poate avea o fapta pentru firma)
cum se interpreteaza corect textul de lege, care este tratamentul fiscal-contabil ce trebuie aplicat
cum se poate evita greseala
daca, odata facuta, respectiva greseala se poate corecta in contabilitate si cum.
"Cartea Rosie a Fiscalitatii va dezvaluie toate aceste abateri, impreuna cu sfaturi binevenite (spun contabilii) despre cum pot fi diminuate consecintele lor nefaste, cu indicatii clare despre cum puteti interpreta legea in favoarea dvs.
Este tocmai ceea ce lipseste unui economist sau contabil in timpul controlului fiscal "cu scantei"!", ne spun specialistii din domeniu.
Aflati pe larg ce poate face pentru dumneavoastra Cartea Rosie a Fiscalitatii >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<