Arborarea de steaguri secuiesti pe institutiile publice din Romania, acceptata "prin noul program de guvernare", reprezinta un pas pregatitor pentru regionalizarea pe criterii etnice, sustine Elena Udrea, adaugand ca PMP va ataca la CC orice lege care ar permite aceasta situatie, noteaza Mediafax.
"Arborarea steagurilor secuiesti pe institutiile publice din Romania, acceptata prin noul program de guvernare, este un pas pregatitor pentru regionalizarea pe criterii etnice. Premierul da dovada de o profunda lipsa de responsabilitate si respect fata de interesele statului roman unitar si de istoria acestui neam.
Se confirma astfel ceea ce Partidul Miscarea Populara a sustinut inca de cand s-a anuntat alianta dintre PSD si UDMR: Victor Ponta a negociat in genunchi in fata reprezentantilor etnicilor maghiari. Noi vom ataca la Curtea Constitutionala orice act legislativ care va permite arborarea steagurilor secuiesti sau maghiare pe institutiile publice din Romania", se arata intr-o declaratie a Elenei Udrea remisa MEDIAFAX.
Mai mult, Elena Udrea a explicat ca nu se ia in considerare viziunea economica prin aceasta situatie.
In Programul adoptat joi de Guvern, s-a introdus prevederea ca se va stabili cadrul legal pentru ca autoritatile locale sa poata arbora steagurile unitatilor administrativ-teritoriale pe care le reprezinta, doar pe institutiile proprii si impreuna cu drapelul Romaniei si cel al UE, informeaza Mediafax.
Conform sursei, in cadrul Capitolului "Dezvoltare si Administratie" din Programul adoptat de Guvern se prevedere ca vor exista "masuri pentru promovarea identitatii colectivitatilor locale prin stabilirea cadrului legal cu privire la posibilitatea autoritatilor locale de a arbora numai pe institutiile proprii, si numai impreuna cu drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unitatilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezinta".
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<