DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata ....................., domiciliata in localitatea...........str. .....nr. .., bl. .....,ap. ......, in contradictoriu cu paratul .......................... domiciliat in ......................., str. ......................, nr. .......bl. ..., ap. .......sector ....., formulez prezenta
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
Prin care va solicit sa dispuneti stabilirea domiciliului minorei ................................ la domiciliul subsemnatei, avand in vedere urmatoarele:
IN FAPT,
Se vor indica motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea si care-l determina pe reclamant sa ceara concursul justitiei, justificand si argumentand demersul justitiar. De exemplu:
Din relatia de concubinaj cu paratul a rezultat minora ......................, nascuta la data de ................................ .
Inca de la nasterea acesteia, tatal sau a parasit locuinta pe care o aveam si in care locuisem impreuna si nu s-a mai interesat de copilul nostru. In aceste conditii, de la nastere si pana in acest moment eu am fost singura care s-a ocupat de copil, locuind impreuna in casa parintilor mei, unde eu am domiciliul.
Avand in vedere faptul ca in urma cu aproximativ doua luni paratul a incercat sa ia copilul, fara acordul meu, motivand ca doreste sa petreaca cu copilul cateva zile, in conditiile in care acesta nu are un domiciliu stabil, ma vad nevoita sa formulez prezenta cerere.
In consecinta, tinand seama de interesul major al copilului, va rog sa dispuneti stabilirea domiciliului minorei ....................................... la domiciliul subsemnatei.
IN DREPT, art. 92 Cod civil.
Inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, interogatoriu si martori.
Anexez urmatoarele acte:
..........................................................................................................................................
..........................................................................................................................................
sursa: 117 Modele de cereri si actiuni in justitie
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa ne precizati carei categorii de varsta a copiilor angajatilor pot fi acordate sumele suportate de catre angajator pentru plasarea copiilor angajatilor proprii in unitati de educatie timpurie, potrivit legii, in limita stabilita de acesta, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul sumelor platite direct de catre angajat, acestea se acorda de catre angajator, in limita aceluiasi plafon, pe baza documentelor justificative prezentate de angajat, mai precis daca le...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o angajata de cetatenie ucraineana pentru care am dori sa stim daca se aplica aceleasi reguli cu privire la concediul de crestere copil? Ne-a anuntat ca isi doreste, insa nu stim care ar fi procedura, daca ar fi una diferita. Ca si documente de identificare are pasaport si un permis de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, atat. Este angajata cu contract pe perioada determinata, pe care il prelungim din 6 in 6 luni fiindca asa e stabilit legal.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem nevoie urgent de un raspuns la urmatoarea speta. Avem un angajat cu norma partiala de 25 ore pe saptamana. Va rugam sa ne comunicati daca repartizarea timpului de lucru INEGAL se poate aplica si In cazul CIM cunorma partiale sau numai in cazul CIM cu norma intreaga. De asemenea va rog sa ne spuneti daca in cuprinsul actului aditional/cim este obligatoriu mentionarea intervalului zilnic intervalul de ore in care se va lucra zilnic reprezentat de cele 25 ore pe saptamana.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<