Bun venit! |
Admitere la INM pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie
In perioada 25 iunie-25 septembrie va avea loc concursul de admitere la INM pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie.
Din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror. Va recomandam Antrenament eficient pentru clasa pregatitoare Intrarea in clasa pregatitoare, presupune un antrenament special care: sa previna eventualele socuri emotionale; sa ofere copilului confort si placere; sa il ajute sa invete bucurandu-se de noi experiente. In acest scop, va propunem cel mai nou instrument pentru antrenamentul copiilor care...
Concursul va mai avea in vedere si ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridica, asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM.
Se poate inscrie la concurs orice persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
- are cetatenie romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu;
- este licentiata in drept;
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
- nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
- cunoaste limba romana;
- este apta din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei.
La cererea de inscriere se vor anexa urmatoarele acte:
- certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate;
- actul de identitate, in copie certificata pentru conformitate;
- diploma de licenta, in copie legalizata, sau adeverinta provizorie;
- chitanta de plata a taxei de inscriere;
- certificatul de cazier judiciar;
- certificatul de cazier fiscal.
Cererile pentru inscrierea la concurs se depun pana pe 16 iulie 2009, la tribunalele sau parchetele de pe langa acestea, in ale caror circumscriptii domiciliaza candidatii. Taxa este in valoare de 400 de lei, urmand a fi platita la casieria tribunalului, sau, dupa caz, la parchetul la care se face inscrierea.
Prima proba a concursului va avea loc pe 27 august si reprezinta proba scrisa la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil si drept procesual penal. Examenul scris are caracter eliminatoriu si este de tip grila.
Examenul de verificare a rationamentului logic va avea loc in data de 10 septembrie iar in perioada 11-20 septembrie, candidatii vor sustine un interviu. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 25 septembrie 2009.
Un candidat este admis in a doua etapa a concursului, daca a obtinut la testul eliminatoriu de tip grila un punctaj de 70 de puncte. Cea de-a doua etapa consta in sustinerea a doua probe:
- un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza.
- un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
- 75% proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice de tip grila.
- 15% rationamentul logic.
- 10% interviul.
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati pentru soferi aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea noua legislatie valabila + Codul actualizat (format PDF) in 2025. Detalii despre Amenzi, Suspendare permis si Indicatoare rutiere.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<