INPPA organizeaza in fiecare saptamana activitati de pregatire continua la sediul UNBR din Palatul de Justitie.
"Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA – implementeaza strategia de formare si perfectionare continua a avocatilor (art. 2 alin. 1 din Regulamentul INPPA), tinand cont de faptul ca Departamentul pentru formare profesionala continua din cadrul Institutului elaboreaza programe de formare profesionala continua – cursuri de scurta durata (art. 31 lit. b si c din Regulamentul INPPA).", se precizeaza pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Iata lista evenimentelor, asa cum se precizeaza pe site-ul UNBR:
I. 19 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Raspunderea penala a persoanei juridice.
II. 26 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Sfera de aplicare a ordonantei de plata. Acceptiunea notiunii de „creanta certa, lichida si exigibila”.
III. 05 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate.
IV. 12 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Regimul juridic al cautiunii in materia masurilor asiguratorii si a masurilor provizorii in cadrul procesului civil.
V. 19 martie 2015, ora 17, dezbaterea cu tema: Acordul de recunoastere a vinovatiei.
Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<