INPPA organizeaza in fiecare saptamana activitati de pregatire continua la sediul UNBR din Palatul de Justitie.
"Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA – implementeaza strategia de formare si perfectionare continua a avocatilor (art. 2 alin. 1 din Regulamentul INPPA), tinand cont de faptul ca Departamentul pentru formare profesionala continua din cadrul Institutului elaboreaza programe de formare profesionala continua – cursuri de scurta durata (art. 31 lit. b si c din Regulamentul INPPA).", se precizeaza pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Iata lista evenimentelor, asa cum se precizeaza pe site-ul UNBR:
I. 19 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Raspunderea penala a persoanei juridice.
II. 26 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Sfera de aplicare a ordonantei de plata. Acceptiunea notiunii de „creanta certa, lichida si exigibila”.
III. 05 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate.
IV. 12 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Regimul juridic al cautiunii in materia masurilor asiguratorii si a masurilor provizorii in cadrul procesului civil.
V. 19 martie 2015, ora 17, dezbaterea cu tema: Acordul de recunoastere a vinovatiei.
Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<