Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost publicat anuntul referitor la anularea seminariilor programate in perioadele 6-8 octombrie 2014 si 8-10 octombrie, precum si a seminariiilor programate initial in perioadele 19-21 mai 2014 si 21-23 mai 2014.
Aceste evenimente erau programate pentru desfasurare la Brasov, in cadrul colaborarii dintre INM si Oficiul Roman pentru Adoptii.
Redam din cuprinsul anuntului privind anularea seminariilor ORA:
"Anularea intervine ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 11 din 19.03.2014 privind adoptarea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
In temeiul art. 5 alin. 1 din acest act normativ, se infiinteaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin preluarea activitatii din domeniul protectiei copilului de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si din domeniul adoptiilor de la Oficiul Roman pentru Adoptii.
Potrivit dispozitiilor art. 5 alin. 2 in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Oficiul Roman pentru Adoptii se desfiinteaza."
In cadrul anuntului se mai precizeaza faptul ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie se confrunta cu probleme specifice reorganizarii sistemului. In acest moment, nu se poate sustine parteneriatul stabilit initial intre INM si ORA.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<