Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri Portal Codul Muncii Fise distractive pentru gradinita
Asigurarile de locuinte amanate
In Romania afacerile din domeniul asigurarilor nu pot fi considerate chiar paguboase, ba dimpotriva. Exista o serie intreaga de societati comerciale din domeniul asigurarilor care ofera polite de asigurare cele mai rentabile fiind, bineinteles, asigurarile obligatorii, cea pentru raspunderea civila auto si cea in domeniul asigurarilor sociale. Toate aceste societati asteapta insa un alt mare "boom" pentru afacerea lor, ati ghicit desigur, asigurarile obligatorii pentru locuinte. Aceste firme au primit de curand insa o veste mai putin placuta. Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor vor sa propuna amanarea aplicarii legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, programata initial pentru 1 iulie.
Aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu, care presupune modificarea legislatiei actuale.
La inceputul lunii noiembrie 2008, presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Conform actului normativ, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro.
Speram ca aceasta problema sa fie remediata in curand deoarece chiar este nevoie ca oamenii care inca isi pierd locuintele din cauza calamitatilor naturale a caror prevenire si combatere cu greu este rezolvata de autoritatile publice, sa isi poata recupera macar o anumita parte din prejudiciu si pentru a avea macar o sansa la o alta locuinta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri