Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost data publicitatii versiunea in limba romana a deciziei din 13 noiembrie 2014 privind modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliul National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor.
Decizia din 13 noiembrie 2014 privind modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliului National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor
poate fi consultata pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliului National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor.
Conform deciziei mai sus mentionate, se precizeaza faptul ca publicitatea functionala este destinata promovarii profesiei de avocat si a organizarii aceesteia, acesta fiind de competenta institutiilor reprezentative ale profesiei.
Mai mult, referitor la publicitatea personala, aceasta se refera la toate formele de comunicare destinate sa promoveze serviciile avocatului.
Care sunt interdictiile in ceea ce priveste publicitatea personala:
- orice publicitate falsa sau inselatoare;
- orice mentiune comparativa sau denigratoare;
- orice mentiuni care ar putea crea in opinia publica aparenta unei structuri exercitiu inexistente si/ sau o calificare profesionala nerecunoscuta
- orice referire la functiile sau activitatile care nu au legatura cu exercitarea profesiei de avocat, precum si orice referire la functii jurisdictionale.
"Se interizce avocatului sa utilizeze serviciile unui tert, in scopul eludarii interdictiilor.", se mai precizeaza in cadrul Deciziei mai sus mentionate.
Decizia in format integral poate fi consultata pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea speta: un angajat sofer trebuie sa si desfasoare activitatea pe un camion cu care colecteaza marfa. Responsabilul de parc auto a facut un proces verbal cu starea camionului in momentul predarii dar angajatul nu vrea sa preia camionul, si nu semneaza procesul verbal. Va rugam sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam cf.Codului muncii deoarece el trebuie sa si desfasoare activitatea pentru care a fost angajat si pentru care este remunerat si nu poate pleca in cursa daca nu preia...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<