Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost data publicitatii versiunea in limba romana a deciziei din 13 noiembrie 2014 privind modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliul National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor.
Decizia din 13 noiembrie 2014 privind modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliului National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor
poate fi consultata pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Modificarea Regulamentului interior national (RIN) al profesiei de avocat (art. 21-1 din Legea din 31 decembrie 1971 modificat) adoptata de Consiliului National al Barourilor din Franta in materia publicitatii profesionale a avocatilor.
Conform deciziei mai sus mentionate, se precizeaza faptul ca publicitatea functionala este destinata promovarii profesiei de avocat si a organizarii aceesteia, acesta fiind de competenta institutiilor reprezentative ale profesiei.
Mai mult, referitor la publicitatea personala, aceasta se refera la toate formele de comunicare destinate sa promoveze serviciile avocatului.
Care sunt interdictiile in ceea ce priveste publicitatea personala:
- orice publicitate falsa sau inselatoare;
- orice mentiune comparativa sau denigratoare;
- orice mentiuni care ar putea crea in opinia publica aparenta unei structuri exercitiu inexistente si/ sau o calificare profesionala nerecunoscuta
- orice referire la functiile sau activitatile care nu au legatura cu exercitarea profesiei de avocat, precum si orice referire la functii jurisdictionale.
"Se interizce avocatului sa utilizeze serviciile unui tert, in scopul eludarii interdictiilor.", se mai precizeaza in cadrul Deciziei mai sus mentionate.
Decizia in format integral poate fi consultata pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<