In curand se va pune in dezbatere publica Noul Cod Fiscal. In mod concret, s-ar putea concretiza o noua masura, referitoare la supraimpozitarea unor imobile.
Aceasta este o propunere care vine din partea Asociatiei Municipiilor din Romania.
"Am luat act de solicitarea Asociatiei Municipiilor din Romania privind posibilitatea ca Autoritatile Publice Locale sa poata supraimpozita imobilele neingrijite. Este o propunere care va fi dezbatuta in discutiile MFP pe marginea noului Cod fiscal", se mentioneaza intr-un raspuns al Ministerului Finantelor obtinut de HotNews.ro.
Mai mult, Ministerul Finantelor precizeaza ca dezbaterile publice pe marginea noului Cod Fiscal vor fi initiate de la 2 februarie.
Asociatia Muncipiilor din Romania a solicitat aceasta modificare de mai mult timp.
De asemenea, au fost initiate mai multe discutii cu reprezentantii Ministerului Finantelor.
Ilie Bolojan, presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania si primar al municipiului Oradea, a explicat pentru HotNews.ro ca supraimpozitarea reprezinta o solutie pentru determinarea proprietarilor sa ia decizii in privinta imobilelor neingrijite pe care le detin.
"Am solicitat ca printr-un articol de lege sa se prevada posibilitatea ca fiecare consiliu local sa poata supraimpozita de pana la cinci ori fata de nivelul actual aceste imobile. Ar insemna sa lase posibilitatea fiecarei autoritati locale sa decida daca supraimpoziteaza sau nu", a afirmat Ilie Bolojan. Acesta a precizat ca sumele stranse din supraimpozitare ar deveni venituri la bugetele locale.
Va amintim ca in acest moment, legislatia sanctioneaza proprietarii de cladiri aflate in paragina sau darapanate.
Dupa ce proprietarul este amendat, nu mai poate fi amendat si a doua oara. Bucurestiul este unul dintre orasele cu cele mai multe cladiri lasate in paragina.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<