Avantaj sau imoralitate?
Casatoria reprezinta un pas important pentru intemeierea unei familii, un moment plin de fericire in viata oricarui cuplu, un vis mult asteptat devenit realitate.
Cu toate acestea sunt si persone care nu sunt cuprinse in totalitate de euforia acestei schimbari importante, simtind in suflet un strop de indoiala apasatoare.
Care sa fie oare acel motiv, care pentru unele persoane este atat nelinistitor incat o data ce incolteste in mintea lor, incepe treptat sa le umbreasca fericirea?
Este vorba de sentimentul de teama, la ceea ce ar putea sa rezerve viitorul pentru cuplul respectiv, mai ales in sitatia in care lucrurile nu vor fi cele la care se asteptau partenerii.
La prima vedere acest motiv ar parea unul fortat si oarecum ridicol de imaginat printre gandurile unei persoane care este pe punctul de a se casatori, insa el devine tot mai mult o realitate. O realitate pentru ca in prezent, se incearca tot mai mult implementarea in Codul Familiei a unui articol care sa prevada posibilitatea, pentru cei doresc sa incheie o casatorie, a unui regim matrimonial diferit fata de cel clasic.
Este vorba despre contractul prenuptial, prin care averea celor doi soti urmeaza sa fie distribuita dupa dorinta cuplului, situatia din prezent prin care bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune, putand fi ocolita in acest fel.
Cu privire la aceasta problema, parerile sunt impartite, incepand cu cele de dezaprobare totala pe motive de moralitate a unui astfel de regim matrimonial, pana la parerile pro cu argumentari ce privesc avantajele aduse de administrarea averii de catre soti.
Consider ca nu trebuie respinsa din start o astfel de orientare, astfel fiind posibila evitarea in cazul unui eventual divort, a unor situatii destul de jenante pentru soti, acestia aflandu-se in sitatia de a se lupta pentru fiecare bun dobandit in timpul casatoriei. In acest mod, procedura partajului judiciar in cazul unui divort, se poate transforma dintr-una destul de anevoiasa, intr-o procedura facila atat pentru instanta cat si pentru soti.
Cu toate acestea, tinerii romani care doresc sa se casatoreasca, nu se grabesc sa se implice intr-o schimbare a regimului matrimonial din prezent, acesta fiind in conceptia majoritatii unul destul de echiabil.
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Asteptam si opiniile dumneavoastra in legatura cu subiectul editorialului de mai sus, pe adresa infojuridic@rs.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri