Capitalul social si ministerul turismului
Ieri am pus in discutie problema "cetoasa" a tichetelor de vacanta, subliniind ca actul normativ care stabileste aceasta masura ar putea favoriza anumite firme care ofera servicii de turism. In ton cu noi, presa a cercetat si a scos la iveala faptul ca ministrul Turismului a omis sa isi treaca in declaratia de avere firme pe care le detine familia si care au turismul ca obiect de activitate. Elena Udrea sustine ca in declaratia ei de avere nu apar cateva firme de turism, intrucat acestea apartin sotului, Dorin Cocos si nu sunt bunuri comune. Bineinteles ca ministrul nu este obligat sa cunoasca si legea, ci doar amaratul de cetatean care daca incalca si cea mai mica prevedere legislativa plateste cu varf si indesat. Ministrul turismului nu cunoaste desi trebuia faptul ca potrivit legii controlului averii, demnitarii sau alesii sunt obligati sa mentioneze in declaratiile de avere si firmele detinute de partenerul de viata. Cam atat se poate spune despre competenta doamnei Udrea! In plus, aceasta spune ca firmele sotului nu trebuiau mentionate in declaratia ei de avere pentru ca fiecare are capital social de sub 5000 de euro. Stam si ne gandim daca nu este cam ciudat ca doua persoane de "rangul" celor doi oficiali, Udrea si Cocos, care etaleaza masini de peste 40.000 Euro si un nivel de trai luxuriant pot avea firme cu un capital social de sub 5000 Euro?!? Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza 250 Modele Fise de Post Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Amintim ministrului turismului ca o societate are un capital social fixat in statutul acesteia, ca sursa generata initial de aporturile in natura si in bani ale asociatilor. Pe parcursul vietii intreprinderii insa, capitalul social poate fi modificat ca urmare a operatiilor de crestere si de reducere de capital. Pai, daca presupunem ca firmele ministrului turismului au pornit de la un capital social de pana la 5000 de Euro si nu au reusit sa depaseasca acest prag, putem trage concluzia ca acesta nu prea este eficient in domeniul afacerilor. Si atunci de unde nivelul de trai luxuriant? Ah, da! Ar putea sa fie pe banii statului.
Incheiem astazi prin citarea unei maxime despre aroganta, atitudine imbratisata de foarte multi dintre cei care ne conduc astazi si care, se pare, au preluat-o ca o filosofie de viata: "Fara aroganta, nerodul ajunge ratat!".
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri