Codurile penal si de procedura penala au trecut prin mai multe modificari in ultima vreme. Ca vorbim de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, confiscare extinsa sau recurs in interesul legii, legiuitorii s-au asigurat ca unele dintre cele mai importante acte normative au suferit modificari finale alambicate si greu de identificat.
Controversate si contestate, noile modificari aduse Codului penal si Codului de procedura penala reusesc sa bulverseze intregul sistem judiciar.
De aceea, specialistii Rentrop&Straton au realizat lucrarea completa Top 10 modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala.
Lucrarea aduce precizari valoroase, utile in activitatea dvs. curenta, cu privire la:
CUPRINS Top 10 modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala - explicate de specialisti
1. Obligativitatea aplicarii sporului de majorare a pedepsei prevazut de art. 39 alin. (1) lit. b) din Cod penal
2. Sanctionarea faptelor indicate in cuprinsul art. 2561 Cod penal
3. Reformularea infractiunii de abuz in serviciu
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
6. Limitarea duratei pentru care masura preventiva a controlului judiciar poate fi prelungita
7. Mijloace de proba admisibile a fi administrate in cursul procedurii de camera preliminara
8. Admisibilitatea formularii contestatiei atunci cand s-a dispus inceperea judecatii si nici nu s-au invocat cereri si exceptii in procedura de camera preliminara
9. Retragerea consimtamantului exprimat cu privire la acordul de recunoastere a vinovatiei.
10. Exercitarea drepturilor procesuale in procedura de camera preliminara de catre partea responsabila civilmente
Explicatiile specialistilor, precizarile si expunerea modului corect de aplicare a legii in situatii date va ajuta sa:
Comandati acum exemplarul dumneavoastra din lucrarea pe care orice functionar public, contabil, jurist, notar sau expert judiciar ar trebui sa o cunoasca si sa o foloseasca!
NU RATATI! Creat special pentru comunitatea juristilor, contabililior, notarilor sau a functionarilor publici, acest volum aduce lamuriri si precizari ale unor notiuni redefinite recent. Acestea sunt utile, in special, unor grupuri profesionale ce-si desfasoara activitatea in mediu privat, in cazul unor profesii liberale, fata de care instituirea unui tratament penal preferential nu se justifica!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri