Comisarul pentru buget, Gunther Oettinger, a anuntat deja, intr-o serie de mesaje pe Twitter, cateva dintre masurile incluse in Cadrul Financiar Multianual (CFM) post-2020.
Bugetul UE din perioada 2021-2027 va taia usor din fondurile alocate fermierilor si politicii de coeziune - cele mai mari cheltuieli ale bugetului comunitar -, dar va aloca mai multi bani pentru cercetare, aparare, protectia granitelor si programul Erasmus.
Petri Sarvamaa, prim vicepresedinte al Comisiei pentru Buget din Parlamentul European, a anuntat ca UE va reduce cu 5% fondurile pentru agricultura, respectiv din platile directe catre fermieri. Fondurile pentru coeziune vor fi micsorate cu 6%, a mai spus Sarvamaa, tot pe Twitter, adaugand ca va urma o perioada de dezbateri „aprige” dupa anuntul de azi al Comisiei.
De asemenea, Comisia intentioneaza sa propuna o masura care va diminua fondurile europene acordate statelor membre care nu respecta statul de drept - fara a mai fi nevoie de acordul guvernelor care incalca regulile UE, potrivit unor surse citate de presa internationala.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Fise distractive pentru gradinita
Portal Codul Muncii
Masura este indreptata spre Ungaria si Polonia, care au intrat in conflict cu oficialii de la Bruxelles in ultima perioada pe tema modificarilor in privinta legislatiei, dar va transmite un semnal si catre alte state - inclusiv Romania - care nu ar respecta standardele democratice ale Uniunii. Potrivit Politico, mecanismul de supraveghere a distributiei fondurilor ar putea avea nevoie doar de o „majoritate calificata” pentru a fi aprobat, in timp ce cadrul financiar multianual trebuie adoptat in unanimitate de statele membre UE.
Totusi, in pofida faptului ca Marea Britanie va parasi UE, bugetul Uniunii va fi mai mare, acest lucru fiind pus pe seama inflatiei de Oettinger. UE va avea un buget de 1.279 de miliarde de euro in urmatorul CFM, ceea ce inseamna 1,11% din produsul national brut al celor 27 de state membre.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE