Pe site-ul Consiliului Suprem al Magistraturii a fost dat publicitatii comunicatul de presa referitor la Conferinta de lansare a proiectului "Imbunatatirea accesului la justitie. O abordare integrata cu accent pe categoriile vulnerabile/ Improving access to justice. An integrated approach with a focus on Roma and other vulnerable groups".
Proiectul mai sus mentionat este implementat de catre Consiliul Superior al Magistraturii in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.
In cadrul comunicatului de presa publicat pe siteul CSM se arata ca in data de 6 iunie, la Hotelul Ramada Majestic (Calea Victoriei 38-40, Sector 1, Bucuresti), sala I.L.Caragiale, va avea loc conferinta de deschidere a proiectului "Imbunatatirea accesului la justitie. O abordare integrata cu accent pe categoriile vulnerabile/ Improving access to justice. An integrated approach with a focus on Roma and other vulnerable groups".
"Proiectul are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului la justitie pentru categoriile vulnerabile, cu accent pe populatia de etnie rroma.
Principalele activitati ale proiectului vizeaza (i) elaborarea unui studiu privind imbunatatirea accesului la justitie al categoriilor vulnerabile, ca urmare a intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila, (ii) infiintarea unui numar de 5 centre pilot pentru acordarea de asistenta juridica primara (12 luni) in zonele in care comunitatea de etnie rroma este puternic reprezentata (de ex. Bihor, Calarasi, Mures, Dolj, Dambovita, Buzau si Bucuresti), inclusiv derularea unei campanii de constientizare cu privire la serviciile furnizate in cadrul acestor centre si de crestere a gradului de cunoastere a drepturile legale, precum si (iii) consolidarea pregatirii profesionale a judecatorilor in domeniul combaterii discriminarii, prin organizarea a 5 sesiuni de formare profesionala in acest domeniu.
Prin infiintarea centrelor de asistenta a categoriilor vulnerabile se urmareste inclusiv degrevarea instantelor din zonele in care vor fi infiintate acestea." se arata in cadrul comunicatului publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.
Mai mult, in cadrul comunicatului se arata si faptul ca proiectul beneficiaza de un buget total de 941.177 de euro. Finantarea norvegiana este de 85% si cofinantarea Ministerului Justitiei este de 15%. Perioada de implementare este de 24 de luni.
sursa: Consiliul Superior al Magistraturii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<