In zilele de 16 si 17 mai 2014, la Timisoara, in cadrul Salii de Conferinte a Facultatii de Drept, va avea loc Conferinta Internationala a Doctoranzilor in Drept, editia a VI-a. Conferinta este organizata de Scoala Doctorala a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, impreuna cu Centrul European de Studii si Cercetari Juridice Timisoara.
Printre obiectivele principale ale acestei conferinte se vizeaza stimularea valorificarii cercetarilor stiintifice a doctoranzilor si studentilor in drept, precum si stabilirea de relatii de colaborare intre facultatile si scolile doctorale de care apartin acestia.
Conditii de participare. In cadrul conferintei pot lua parte ppersoanele care trimit lucrarea de specialitate pana pe data de 31 martie 2014. Aceasta nu poate fi mai mare de 15 pagini, in format A4, in limba romana si cu rezumat in limba englexa. Lucrarile vor fi obligatoriu avizate din punct de vedere stiintific de catre coordonatorii lucrarilor de licenta si disertatie sau de catre cadrele didactice din specialitatea corespunzatoare temei lucrarii, noteaza Universitatea de Vest din Timisoara.
Textul se va trimite la adresa conference@drept.uvt.ro, cu mentiunea: "Pentru Conferinta Internationala a Doctoranzilor in Drept 2014", impreuna cu dovada achitarii taxei de participare.
Timp de prezentare a lucrarilor: 15 minute
Taxa de participare: 100 de EUR, incluzand publicarea lucrarii in volum si pranzul in ziua conferintei. Taxa se achita pana pe data de 31 martie iar confirmarea organizatorilor se primeste pana pe 4 aprilie 2014.
Programul conferintei
16 mai 2014
17.00-19.00: Sosirea participantilor, cazare
17 mai 2014
7.00-8.30: Mic dejun
8.30-9.30: Inregistrarea participantilor
9.30-12.30: Deschiderea lucrarilor. Prezentari
13.00-14.00: Pauza de pranz
14.00-18.00: Prezentari
19.00-21.00: Cina (presupune costuri suplimentare)
Mai multe detalii despre conferinta puteti gasi pe Site-ul Universitatii de Vest din Timisoara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<