La intocmirea unui contract comercial sau de orice natura, vom solicita in mod obligatoriu copie dupa actul de identitate al reprezentantului legal al societatii cu care incheiem respectivul contract?
Conform Expert Contabil Olguta Crevelescu, nu este necesar sa solicitam copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal al firmei cu care incheiem un contract.
" Cel mult se poate mentiona in contract ca s-a identificat cu BI/CI Seria... Nr....
Daca nu sunteti inregistrati in registrul operatorilor de date cu caracter personal nici macar nu aveti voie sa faceti acest lucru.
In plus, contractul este intre firme, reprezentantul legal putand fi schimbat pe durata desfasurarii contractului, fara ca acest lucru sa afecteze obligatiile partilor.", precizeaza pentru PortalContabilitate.ro Olguta Crevelescu, Expert Contabil.
Atentie Codul muncii a fost modificat Va oferim IN PREMIERA textul actualizat al Codului muncii cu toate modificarile scoase in evidenta pentru a fi usor de urmarit Cartea "Codul muncii republicat si actualizat la zi" se diferentiaza de alte lucrari legislative tocmai prin faptul ca aceasta contine textul actualizat al Legii nr ...
Intrebare: In mod normal obiectivul unui agent economic este acela de a obtine profit in urma activitatii desfasurate, dar eu stau si ma intreb ce se intampla daca: Firma A achizitioneaza bunuri de la firma B cu o valoare de 1000 lei + TVA 24% = 1240 lei. Firma A decide sa revanda bunurile la pretul de 1 leu + tva 24% = 1,24 lei. 1. Moral nu este asa ceva, dar legal este? 2. Se poate recupera TVA-ul intrucat tva-ul de plata e mai mare decat tva-ul incasat? 3. Exista vreo lege care sa condamne sau sa vina impotriva unei asemenea practici? Altfel zis in urma unui control poate Fiscul sa refuze returnarea TVA-ului? facem abstractie de la faptul ca returnarea tva-ului se face doar pt sume mai mari de 5000 ron Multumesc!
Raspuns: Vanzarea unui bun sub pretul pietei se poate sanctiona cu amenda conform OG 99/2000 intre 2000... [citeste tot raspunsul aici...]