Durata medierii
Durata procedurii de desfasurare a medierii nu este stabilita de legiuitor. In cazul medierii pe timpul desfasurarii procesului, legea stabileste ca pe durata procedurii de mediere, cursul termenului perimarii este suspendat dar nu mai mult de 3 luni de la data semnarii contractului de mediere.
Teoretic, exista posibilitatea ca medierea sa se desfasoare pe o perioada ce depaseste 3 luni. Practic insa nu este indicata o prelungire a procedurii care poate atrage astfel pierderi de timp, dar si de bani. Depasirea termenului maxim de 3 luni, are ca efect doar incetarea suspendarii curgerii termenului de perimare.
Locul medierii
Medierea are loc, de regula, la sediul mediatorului. Daca este cazul, medierea se poate desfasura si in alte locuri convenite de mediator si de partile aflate in conflict.
Art. 75 din Legea 192/2006, astfel cum a fost modificat prin Legea 115/2012, prevede ca avocatii, notarii publici, precum si membrii altor profesii liberale care dobandesc calitatea de mediator potrivit prevederilor prezentei legi pot desfasura activitatea de mediere la sediul unde isi exercita activitatea de baza.
Va recomandam
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Vacanta! Distractie si pregatire in acelasi timp! Iata lucrarea noastra cu 25 de tipuri de compuneri perfect adaptate preocuparilor copiilor din clasele III-IV! Stim, copilul dvs. este in vacanta. E o perioada binemeritata de relaxare, desigur, dar totodata, din punct de vedere scolar, este si o perioada periculoasa: o pauza totala timp de 3...
Astfel, de exemplu, alaturi de avocati sau notari, practicienii in insolventa, expertii contabili, arhitectii, psihologii, care dobandesc calitatea de mediator potrivit prevederilor prezentei legi pot desfasura activitatea de mediere la sediul unde isi exercita activitatea de baza.
sursa: Manualul mediatorului de succes