Dovada participarii la
sedinta de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea.
In situatia in care una dintre parti refuza in scris participarea la sedinta de informare, nu raspunde invitatiei in vederea informarii si acceptarii medierii ori nu se prezinta la data fixata pentru sedinta de informare, se intocmeste un proces-verbal, care se depune la dosarul instantei.
Legea nu reglementeaza continutul acestor documente care trebuie redactate de catre mediator. In aceste conditii Consiliul de Mediere a adoptat "GHIDUL PENTRU ORGANIZAREA SI DESFASURAREA SEDINTEI DE INFORMARE PRIVIND MEDIEREA", publicat pe site-ul institutiei (www.cmediere.ro).
De asemenea, Consiliul de Mediere a adoptat atat forma Certificatului de informare, cat si a Procesului verbal, ca anexe la acest ghid.
Atentie! Certificatul trebuie semnat de catre mediator si de partile participante la sedinta de informare, iar eliberarea acestuia se va face numai dupa semnarea lui de catre mediator si toate partile conflictului independent de sustinerea informarii in comun sau individual. Certificatul se elibereaza intr-un numar de exemplare originale egal cu numarul partilor
informate plus unul pentru arhiva formei de exercitare a profesiei.
In situatia in care partile participante nu confirma participarea la sedinta de informare, una dintre parti refuza in scris participarea ori, desi a acceptat participarea nu se prezinta la data fixata pentru sedinta, mediatorul nu va elibera certificatul de informare, ci va intocmi un proces-verbal in care va consemna situatia specifica acelui caz.
In cazul imposibilitatii finalizarii indiferent de motiv, meditorul va elibera procesul-verbal care se depune la dosarul instantei.
Detalii mai multe despre mediere
aici.
sursa: Manualul Mediatorilor de Succes
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<