Organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale vor fi obligate, incepand cu 3 martie, sa le aduca la cunostinta partilor aflate in conflict ca au la dispozitie calea medierii pentru a ajunge la o solutie.
De asemenea, potrivit modificarilor aduse art. 6 din Legea 192/2006, privind medierea, partilor trebuie sa li se explice avantajele folosirii medierii. Noile prevederi ale Legii medierii se aplica in toate domeniile, inclusiv in cel bancar, unde numarul litigiilor dintre banci si clientii acestora a crescut din cauza crizei economice.
Termen mai scurt
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
„Pentru parti, apelarea la mediere le va ajuta sa isi rezolve litigiile intr-o perioada scurta de timp, cu un efort financiar redus, iar finalitatea va consta intr-un acord de mediere autentificat de notarul public sau incuviintat de instanta de judecata care va prezenta un castig pentru toate partile implicate in procedura, fie banca, societate de leasing, asigurari ori client al acestora”, a precizat Tudor Tatu, presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari (UMB), intr-un comunicat de presa.
Sursa: Financiarul
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri