EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 4 iunie 2015
Legea a fost republicata in temeiul art. II din Legea nr. 61/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 229 din 3 aprilie 2015, dandu-se textelor o noua numerotare.
Legea nr. 189/2003 a mai fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 543 din 5 august 2009.
Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala se refera la ansamblul procedurilor de cooperare intre autoritatile judiciare romane si straine in vederea solutionarii unui litigiu, pe tot parcursul desfasurarii acestuia.
Comunicarea de acte judiciare si extrajudiciare in si din strainatate
Comunicarea de acte judiciare si extrajudiciare in si din strainatate este formalitatea care are drept scop aducerea acestora la cunostinta destinatarilor: parti, martori sau participanti intr-un proces civil ori comercial in statul solicitant.
Actele judiciare sunt cele care se emit in cadrul unui proces civil sau comercial si a caror comunicare are loc potrivit legii, din dispozitia instantei, precum: citatii, cereri de chemare in judecata, hotarari, cereri privind exercitarea cailor de atac si alte asemenea comunicari.
Continuarea in Legea nr. 189 din 13 mai 2003>>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, referitor la obligatia de acordare a mesei, va rugam sa ne specificati: 1. Cum trebuie evidentiata in actul aditional, prin cateva exemple. 2. Cate mese pe zi trebuie acordate. 3. Care este tratamentul fiscal. 4. Ce se intampla daca este acordata de beneficiar prin intelegere cu acesta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<