Procedura de numire in functie a noului ministru al Justitiei ar putea avea loc luni, tinand cont de faptul ca de la data de 15 aprilie Robert Cazanciuc, nominalizat de premierul Victor Ponta pentru preluarea acestui portofoliu, este eliberat din functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Presedintele Traian Basescu a semnat joia trecuta decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013. Decretul a fost publicat, vineri, in Monitorul Oficial.
In acest context, premierul Victor Ponta afirma, tot joi, ca probabil luni dupa-amiaza va putea fi derulata procedura de numire in functia de ministru al Justitiei a lui Robert Cazanciuc.
"Asa a fost cererea de demisie formulata astazi la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru luni. E o procedura a magistratilor, care nu pot pe loc, de pe o zi pe alta (n.r. - sa isi dea demisia), sunt cateva zile. CSM a aprobat cu data de luni, 15 aprilie, deci, probabil ca luni dupa-amiaza putem sa facem procedura de numire in functie", afirma premierul, joi, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.
Tot luni ar putea avea loc si ceremonia de Investitura a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei.
Traian Basescu declara, joi seara intr-o emisiune televizata, ca cel mai probabil ceremonia de investitura in functia de ministru al Justitiei a lui Robert Cazanciuc va avea loc pe 15 aprilie, punctand ca solutia pentru portofoliul Justitiei propusa de premierul Victor Ponta este "acceptabila".
"Impreuna cu premierul am stabilit sa nu existe nici macar o zi de incompatibilitate, fiind vorba de ministrul Justitiei si atunci, pe 15 seara, probabil, va fi ceremonia de investitura pentru ministrul Justitiei", a spus Basescu, la Digi 24, intrebat despre propunerea anuntata de premier de a-l numi pe Robert Cazanciuc ministru al Justitiei
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<