DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatii ….., domiciliati in …., formulam urmatoarea
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
a Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului (in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului) si a Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului (care a solicitat deschiderea procedurii adoptiei interne) solicitandu-va sa incuviintati adoptia minorului …., nascut la data de …, in …, CNP …, de catre subsemnatii, pentru urmatoarele
MOTIVE:
In fapt, subsemnatii ne-am casatorit la data de …. Deoarece nu am putut avea copii, ne-am adresat cu o cerere la ……….. si am fost luati in evidenta.
Am fost supusi procedurii de evaluare si ni s-a eliberat atestatul la data de………
Dupa intocmirea raportului de potrivire intre noi si minorul …, nascut la data de …, in …, ne-a fost incredintat minorul prin hotararea …. pronuntata de ……….
Minorul a locuit la noi de la data de …, timp in care s-a adaptat foarte bine in familia noastra. Noi ne-am ocupat de el cu toata atentia si dragostea, astfel ca s-au creat legaturi afective puternice intre noi.
Rapoartele bilunare, precum si raportul final intocmite de Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului arata ca evolutia relatiilor dintre noi si minor a fost foarte buna, astfel ca in prezent noi formam cu adevarat o familie.
In concluzie, va solicitam sa incuviintati adoptia minorului …., nascut la data de …, in …, CNP …, de catre subsemnatii.
In drept, art. 451 – 482 NCC si Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata.
Intelegem sa ne folosim de proba cu inscrisuri, precum si orice alta proba a carei concludenta si pertinenta ar reiesi din dezbateri.
Sursa: Ghidul Noilor Prevederi Legale privitoare la Familia
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa stim care sunt obligatiile/drepturile unei societati privind locurile vacante fata de alte institutii INS, AJOFM, etc.. In ce situatii acestea ar trebui raportate si in care nu, care sunt responsabilitatile legale etc.?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea incepe un proces de restructurare colectiva, mentionam ca societatea are sediul social in Bucuresti, puncte de lucru in tara si angajati in fiecare judet. Conform articolului 70 din Codul muncii, societatea a informat reprezentantii salariatiilor, ITM Bucuresti si ITM-uri din tara, AJOFM Bucuresti si AJOFM din tara de procesul de restructurare colectiva. Am primit raspuns de la ITM Ilfov ca nu este necesara transmiterea informarii decat catre ITM unde societatea are sediul social,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<