
Montarea obligatorie a repartitoarelor de caldura in apartamente se va mai amana cu un an. Un proiect de lege initiat de mai multi liberali, prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de caldura in apartamentele de bloc se prelungeste cu un an, pana la data de 31 decembrie 2024, a fost depus, luni, la Senat.
PNL a anuntat, pe Facebook, ca initiatorii vor compensarea costului achizitiei si montarii acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, in limita a 750 lei pe locuinta.
"Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plati facturi la electricitate, gaz sau incalzire. Acest ajutor va putea fi folosit si pentru plata sumei care depaseste subventia de 750 lei din costul repartitoarelor", arata PNL.
Potrivit PNL, proiectul legislativ este initiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alaturi de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Vestea si de alti parlamentari. De asemenea, semneaza presedintele Comisiei de energie din Senat si cel al Comisiei de industrii din Camera Deputatilor.
Daca legea trece de Parlament, romanii racordati la sisteme centralizate de incalzire nu mai sunt obligati sa isi monteze repartitoare pana la finalul anului acestui an.
Montarea obligatorie a repartitoarelor
Legea eficientei energetice (nr. 121/2014) prevede, in forma actualizata, ca romanii racordati la sistemele centralizate de incalzire sunt obligati sa-si monteze repartitoare pana la 31 decembrie 2023.
Repartitoarele vor monitoriza, conform legii mentionate mai sus, consumul de:
- apa calda;
- caldura in spatii comune;
- caldura in apartament si alte spatii cu aceeasi destinatie.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Pentru care categorii de persoane titulare ale unui PFA, II sau AF, calitatea de asigurat in sistemul public de pensii si implicit platitori de constributii sociale de pensii este optionala? Cu referire expresa la pensionarii militari sau pensionarii din sistemul public de pensii care sunt titulari de PFA, II sai AF.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un salariat care are contract de munca la alta societatea A si contract de drept de autor la societatea B. In luna noiembrie a prezentata concediu medical, cod 14, neoplazii, la societatea A. In acest caz mai poate obtine venituri la societatea B, in baza contractului de drept de autor daca a livrat materialele aferente lunii noiembrie 2023?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Compania a decis incheierea unor contracte pentru alocarea unei sume catre fondul de pensii private Pilon III, in cazul contractele de mandat incheiate cu membrii directoratului. Aceste contracte, incheiate intre membrii directoratului si fondul privat de pensii prevad,conform Legii 204/2006 privind pensiile facultative, sume atat pentru contributia in nume personal, cat si contributia firmei. 1. Pentru contributia personala la un fond privat de pensii, in cazul contractelor de mandat, legea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<