Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Panica in tara nimanui: Cum vom fi executati siliti de acum incolo?



Panica si soc! Nebuloasa totala. Ce se intampla in tara in care parca ne-am razvratit unul impotriva altuia.

Am scris recent despre modificarile Codului de procedura civila. Una dintre modificari vizeaza subiectul executarii silite.

In mod concret, persoanele care au datorii neplatite la banci, risca sa ajunga si mai rapid decat pana acum in situatia executarii silite.

Se ajunge mai des la blocarea conturilor. Se scurteaza drumul catre executarea silita pentru ca procedura de executare silita nu mai trece prin instanta, pe la judecatori. Ajunge sa fie decisa si aplicata direct de executorul judecatoresc, noteaza Gandul.info.

Asa se face ca 600.000 de romani cu restante la credite sunt direct vizati de aceasta modificare a Codului de procedura civila.

Pe cine vizeaza aceasta modificare?

- cei cu datorii, persoane fizice sau firme, fie ca au credit bancar, masina luata in leasing, imprumut de la o alta persoana fizica, persoane pe cale sa fie evacuate.


In mod concret, orice executor judecatoresc va putea sa incuviinteze executarea silita a unui datornic. Nu vom mai avea nevoie de trecerea acestei decizii printr-o instanta judecatoreasca.

De ce s-a luat o astfel de masura? Pentru ca instantele sunt sufocate de aceste dosare, noteaza mai multi deputati PSD si PC, conform sursei.

“Pana acum creditorul – de exemplu o banca sau o companie - se adresa executorului judecatoresc, iar executorul judecatoresc era obligat sa faca cerere la judecatorie. Judecatoria emitea o incuviintare a inceperii executarii silite. Instanta putea sa mai reduca din cererile de executare silita. Acum, executarile nu mai ajung in instanta si sunt decise de executorul judecatoresc. Am mari dubii ca actul de justitie se va face conform spiritului legal ”,  a declarat pentru gandul avocatul Adrian Cuculis, specializat in executari.

Ce spun executorii judecatoresti despre aceasta decizie? Ca vor lua in calcul aceleasi considerente ca si pana acum pentru a decide daca vor incepe sau nu executarea silita a unei persoane sau firme.

Va tinem la curent cu orice modificare din Codul de Procedura Civila si cu efectele acestei decizii de importanta majora pentru sute de mii de romani in mod direct si inca alte sute de mii de romani in mod indirect.




Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Panica in tara nimanui: Cum vom fi executati siliti de acum incolo?":
Rating:

Nota: 4.27 din 5 din 26 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI