Parlamentul European a adoptat Rezolutia privind programele de supraveghere NSA din Statele Unite si ale autoritatilor de resort din diferite State Membre si impactul acestora asupra drepturilor fundamentale ale cetatenilor europeni, se arata pe siteul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Pe data de 12 martie 2013, Parlamentul European a adoptat Rezolutia privind programele de supraveghere NSA din Statele Unite si ale autoritatilor de resort din diferite State Membre si impactul acestora asupra drepturilor fundamentale ale cetatenilor europeni.
In ceea ce priveste profesia de avocat, rezultatul este unul pozitiv. Amendamentele propuse si convenite de membrii Consiliului Barourilor Europene au fost incluse in rezolutie.
In acest sens, tinand cont de “ingrijorarea provocata de dezvaluirile din luna iunie 3013 privind, intre altele, subminarea libertatii presei si a comunicarilor facute de membrii unor profesii care beneficiaza de privilegiul confidentialitatii”, Parlamentul European considera ca fiind cruciala garantarea privilegiului confidentialitatii in favoarea avocatilor, jurnalistilor, medicilor si a altor profesii reglementate, impotriva activitatilor de supraveghere in masa si subliniaza, in special, faptul ca
nesiguranta comunicarilor dintre avocati si clientii acestora poate influenta in mod negativ dreptul la aparare si la un proces echitabil al cetatenilor europeni.
Aici sunt inclusi avocatii si medii si se are in vedere faptul ca in toate statele member legea protejeaza informatiile comunicate in regim de incredere intre avocati si clientii acestora, recunoscute de Curtea Europeana de Justitie (Cauza C – 155/79 AM&S Europe Limited vs. Comisia Comunitatilor Europene).
De asemenea, Parlamentul European a decis lansarea unui
“Habeas corpus digital European, in scopul de a protejarii drepturilor fundamentale intr-o era digitala”. Acesta vizeaza, intre alte aspecte, “protectia statului de drept si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor europeni, a dreptului publicului de a primi informatii si de a garanta confidentialitatea profesionala”. Aici sunt vizate si raporturile dintre avocati si clientii acestora, se mai noteaza pe site-ul UNBR.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<