Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, Legea Educatiei, dupa numai trei zile de dezbateri, printre cele mai importante amendamente numarandu-se instituirea invatamantului liceal de trei ani si predarea Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna.
Proiectul Legii Educatiei propus de Guvern a fost adoptat cu 181 de voturi ''pentru'' si 95 ''impotriva'', apartinand PSD si PNL.
Deputatii social-democrati si liberali au anuntat ca voteaza impotriva proiectului Legii Educatiei Nationale, nemultumiti ca plenul a ignorat majoritatea amendamentelor depuse de opozitie si pentru ca proiectul ar reprezenta "un troc" politic intre PDL si UDMR.
Dupa vot, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, i-a invitat pe deputatii din arcul guvernamental "sa fie modesti", alaturi de minister, in victoria obtinuta prin adoptarea Legii educatiei, sustinand ca se bucura ca proiectul nu a intrat si nu a iesit din Camera purtand numele sau.
"Ma bucur ca aceasta lege nu intrat si nu a iesit din Camera Deputatilor cunoscuta sub numele de Legea Funeriu, ci ea isi continua demersul ca fiind legea noastra, a tuturor. Ii invit pe deputatii din arcul guvernamental sa fie alaturi de minister modesti in aceasta victorie, pentru ca aceasta victorie nu doresc sa o vedem ca pe una politica, ci a noastra, a tuturor", a spus Funeriu, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat proiectul Legii educatiei, initiat de Guvern.
Dezbaterile asupra Legii Educatiei au debutat luni, insa au fost temporizate de nenumaratele pauze de consultari cerute atat de deputatii puterii, cat si de cei ai opozitiei.
Cele mai aprinse discutii le-a suscitat articolul privind invatamantul minoritatilor, deputatii acceptand in plen varianta Guvernului, care instituie studierea Istoriei si a Geografiei Romaniei in limba materna.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Proiectul Legii Educatiei a primit in comisie 1.695 de amendamente, din care 667 au fost admise, 276 referitoare la continutul initiativei, iar 391 privind rigoarea exprimarii.
Senatul este for decizional in cazul Legii Educatiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri