Prima sedinta a Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor va avea loc pe 6 iunie 2013
In urma publicarii in Monitorul Oficial a deciziei primului-ministru privind stabilirea componentei Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor, infiintata potrivit Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, a convocat pentru joi, 6 iunie 2013, prima sedinta a Comisiei.
Pe ordinea de zi figureaza aprobarea regulamentului Comisiei, alegerea vicepresedintelui si o analiza a tipurilor de dosare de solutionat.
Conform Legii nr. 165/2013, Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor are urmatoarele atributii: valideaza/invalideaza in tot sau in parte deciziile emise de entitatile investite de lege, care contin propunerea de acordare de masuri compensatorii; dispune emiterea deciziilor de compensare a imobilelor; asigura coordonarea procesului de licitare/atribuire a imobilelor din Fondul national al terenurilor agricole si al altor imobile; ia alte masuri legale necesare aplicarii legislatiei. Comisia Nationala preia atributiile Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.
Presedintele Comisiei Nationale este presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Comisia este formata din 11 membri, lucreaza in prezenta a minimum 7 membri si decide cu majoritatea de voturi a membrilor prezenti.
Componenta Comisiei este urmatoarea: George Baesu, presedintele A.N.R.P. ; Florin Aurel Motiu, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Ovidiu Putura, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Bogdan Tohaneanu, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne; Eniko Katalin Lacziko, secretar de stat, Departamentul pentru Relatii Interetnice; Dan Lucian Stefan Mogos, presedinte al Agentiei Domeniilor Statului; Catalin Dumitru, Ioan Nasleu, Alexandru Niculae, vicepresedinti ai A.N.R.P. ; Daniel Ionescu, secretar general, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Bianca Marinela Lacatusu, consilier juridic in cadrul Cancelariei primului–ministru.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<