Prima sedinta a Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor va avea loc pe 6 iunie 2013
In urma publicarii in Monitorul Oficial a deciziei primului-ministru privind stabilirea componentei Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor, infiintata potrivit Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, a convocat pentru joi, 6 iunie 2013, prima sedinta a Comisiei.
Pe ordinea de zi figureaza aprobarea regulamentului Comisiei, alegerea vicepresedintelui si o analiza a tipurilor de dosare de solutionat.
Conform Legii nr. 165/2013, Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor are urmatoarele atributii: valideaza/invalideaza in tot sau in parte deciziile emise de entitatile investite de lege, care contin propunerea de acordare de masuri compensatorii; dispune emiterea deciziilor de compensare a imobilelor; asigura coordonarea procesului de licitare/atribuire a imobilelor din Fondul national al terenurilor agricole si al altor imobile; ia alte masuri legale necesare aplicarii legislatiei. Comisia Nationala preia atributiile Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.
Presedintele Comisiei Nationale este presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Comisia este formata din 11 membri, lucreaza in prezenta a minimum 7 membri si decide cu majoritatea de voturi a membrilor prezenti.
Componenta Comisiei este urmatoarea: George Baesu, presedintele A.N.R.P. ; Florin Aurel Motiu, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Ovidiu Putura, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Bogdan Tohaneanu, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne; Eniko Katalin Lacziko, secretar de stat, Departamentul pentru Relatii Interetnice; Dan Lucian Stefan Mogos, presedinte al Agentiei Domeniilor Statului; Catalin Dumitru, Ioan Nasleu, Alexandru Niculae, vicepresedinti ai A.N.R.P. ; Daniel Ionescu, secretar general, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Bianca Marinela Lacatusu, consilier juridic in cadrul Cancelariei primului–ministru.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<