Prima sedinta a Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor va avea loc pe 6 iunie 2013
In urma publicarii in Monitorul Oficial a deciziei primului-ministru privind stabilirea componentei Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor, infiintata potrivit Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, a convocat pentru joi, 6 iunie 2013, prima sedinta a Comisiei.
Pe ordinea de zi figureaza aprobarea regulamentului Comisiei, alegerea vicepresedintelui si o analiza a tipurilor de dosare de solutionat.
Conform Legii nr. 165/2013, Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor are urmatoarele atributii: valideaza/invalideaza in tot sau in parte deciziile emise de entitatile investite de lege, care contin propunerea de acordare de masuri compensatorii; dispune emiterea deciziilor de compensare a imobilelor; asigura coordonarea procesului de licitare/atribuire a imobilelor din Fondul national al terenurilor agricole si al altor imobile; ia alte masuri legale necesare aplicarii legislatiei. Comisia Nationala preia atributiile Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.
Presedintele Comisiei Nationale este presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Comisia este formata din 11 membri, lucreaza in prezenta a minimum 7 membri si decide cu majoritatea de voturi a membrilor prezenti.
Componenta Comisiei este urmatoarea: George Baesu, presedintele A.N.R.P. ; Florin Aurel Motiu, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Ovidiu Putura, secretar de stat, Ministerul Justitiei; Bogdan Tohaneanu, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne; Eniko Katalin Lacziko, secretar de stat, Departamentul pentru Relatii Interetnice; Dan Lucian Stefan Mogos, presedinte al Agentiei Domeniilor Statului; Catalin Dumitru, Ioan Nasleu, Alexandru Niculae, vicepresedinti ai A.N.R.P. ; Daniel Ionescu, secretar general, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Bianca Marinela Lacatusu, consilier juridic in cadrul Cancelariei primului–ministru.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<