Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri sustine o o propunere legislativa care vine in ajutorul tinerilor debutanti in afaceri, sub 35 de ani.
Proiectul de lege stabileste regimul juridic si fiscal al microintreprinderilor conduse de persoane aflate la debutul in afaceri, definite ca "persoana fizica majora, de regula, in varsta de pana la 35 ani, rezidenta in Romania, care declara pe propria raspundere ca nu a mai intreprins o afacere legal constituita in aceasta tara sau intr-un stat membru al Uniunii Europene, si care se angajeaza ca, in următoarele 30 de zile calendaristice, sa se lanseze in derularea unei afaceri permise de lege, prin infiintarea, in conditiile prezentei legi, a unei intreprinderi cu scop lucrativ. Intreprinzatorul debutant poate fi angajat al propriei societati, cu respectarea prevederilor legislatiei muncii".
Microintreprinderea este definita ca fiind
- "societate comerciala cu raspundere limitata, care functioneaza pe durata nedeterminata";
- "la momentul infiintarii este societate de tip microintreprindere";
- "este infiintata si efectiv condusa de un intreprinzator debutant (ca asociat unic) sau de un grup format din cel mult 5 (cinci) intreprinzatori asociati, dintre care cel mult unul poate sa nu fie debutant";
- are capital social de pornire de cel putin 10 (zece) lei
Marele avantaj al acestui proiect nu este faptul ca poti infiinta firma doar cu un capital de 10 lei ci faptul ca timp de 3 ani exista scutire de de la plata impozitului pe profit si de la plata impozitelor pentru salarii.
Si aici exista insa cateva conditii. La impozitul pe salarii scutirea este data "pentru 3 (trei) salariati, angajati pe durata nedeterminata, dintre tinerii cetateni romani debutanti in munca, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani neimpliniti la data angajarii, sau someri indiferent de varsta". Intreprinzatorul este, de asemenea, obligat sa prezinte "autoritatii publice, in termen de cel mult 30 de zile de la infiintare, un plan financiar pe termen de cel putin trei ani, intocmit de catre un expert financiar certificat si agreat de o entitate (banca, institutie financiara nebancara, fond de garantare etc.) care poate sa asigure, potrivit legii, finantarea afacerii respective". In plus, este si o alta obligatie: "reinvestirea integrala a profitului realizat in anul fiscal precedent si totodata, capitalizarea acestuia, astfel incat, la sfarsitul primilor trei ani de activitate, capitalul social al firmei sa fie de cel putin 5.000 euro".
Cititi mai jos intreg "Proiectul de Lege pentru stimularea intreprinzatorilor tineri, debutanii in afaceri". El se gaseste deocamdata in dezbatere publica, urmand sa fie propus pentru adoptare.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
250 Modele Fise de Post
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
PROIECTUL DE LEGE PENTRU STIMULAREA INTREPRINZATORILOR TINERI, DEBUTANTI IN AFACERI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri