Pe site-ul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a fost dat publicitatii anuntul conform caruia examenul de absolvire pentru avocatii stagiari aflati in anul II de pregatire profesionala initiala in cadrul INPPA / Centrelor teritoriale ale INPPA precum si pentru avocatii stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA in sesiunile anterioare, va incepe pe data de 24 noiembrie 2014.
Conform anuntului, candidatii vor fi examinati in doua etape. O prima etapa va fi cea orala si a doua etapa va consta in proba scrisa.
Conform INPPA, probele orale vor avea caracter predominant practic si aplicativ.
Iata si disciplinele vizate in cadrul aceste probe:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal
- dreptul Uniunii Europene
- dreptul european al drepturilor omului
- dreptul european al muncii
Probele orale vor incepe din 24 noiembrie.
Atentie! Dezbaterile din cadrul probelor orale vor avea la baza caietele de lucrari profesionale intocmite de candidati. Candidatii care vor fi declarati admisi in urma sustinerii probelor orale vor sustine mai departe proba scrisa.
Proba scrisa va avea la baza disciplinele organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penalsi drept procesual penal.
Proba scrisa va avea loc pe data de 9 decembrie si va consta in rezolvarea a 50 de cazuri practice.
Taxa de examen este de 700 de lei si se va achita pana pe data de 14 noiembrie in contul INPPA sau a centrelor teritoriale ale acestuia.
sursa: INPPA.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<