Pe site-ul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a fost dat publicitatii anuntul conform caruia examenul de absolvire pentru avocatii stagiari aflati in anul II de pregatire profesionala initiala in cadrul INPPA / Centrelor teritoriale ale INPPA precum si pentru avocatii stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA in sesiunile anterioare, va incepe pe data de 24 noiembrie 2014.
Conform anuntului, candidatii vor fi examinati in doua etape. O prima etapa va fi cea orala si a doua etapa va consta in proba scrisa.
Conform INPPA, probele orale vor avea caracter predominant practic si aplicativ.
Iata si disciplinele vizate in cadrul aceste probe:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal
- dreptul Uniunii Europene
- dreptul european al drepturilor omului
- dreptul european al muncii
Probele orale vor incepe din 24 noiembrie.
Atentie! Dezbaterile din cadrul probelor orale vor avea la baza caietele de lucrari profesionale intocmite de candidati. Candidatii care vor fi declarati admisi in urma sustinerii probelor orale vor sustine mai departe proba scrisa.
Proba scrisa va avea la baza disciplinele organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penalsi drept procesual penal.
Proba scrisa va avea loc pe data de 9 decembrie si va consta in rezolvarea a 50 de cazuri practice.
Taxa de examen este de 700 de lei si se va achita pana pe data de 14 noiembrie in contul INPPA sau a centrelor teritoriale ale acestuia.
sursa: INPPA.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<