Pe site-ul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a fost dat publicitatii anuntul conform caruia examenul de absolvire pentru avocatii stagiari aflati in anul II de pregatire profesionala initiala in cadrul INPPA / Centrelor teritoriale ale INPPA precum si pentru avocatii stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA in sesiunile anterioare, va incepe pe data de 24 noiembrie 2014.
Conform anuntului, candidatii vor fi examinati in doua etape. O prima etapa va fi cea orala si a doua etapa va consta in proba scrisa.
Conform INPPA, probele orale vor avea caracter predominant practic si aplicativ.
Iata si disciplinele vizate in cadrul aceste probe:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal
- dreptul Uniunii Europene
- dreptul european al drepturilor omului
- dreptul european al muncii
Probele orale vor incepe din 24 noiembrie.
Atentie! Dezbaterile din cadrul probelor orale vor avea la baza caietele de lucrari profesionale intocmite de candidati. Candidatii care vor fi declarati admisi in urma sustinerii probelor orale vor sustine mai departe proba scrisa.
Proba scrisa va avea la baza disciplinele organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penalsi drept procesual penal.
Proba scrisa va avea loc pe data de 9 decembrie si va consta in rezolvarea a 50 de cazuri practice.
Taxa de examen este de 700 de lei si se va achita pana pe data de 14 noiembrie in contul INPPA sau a centrelor teritoriale ale acestuia.
sursa: INPPA.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<