In zilele de 4 si 5 iunie 2015, in cadrul Institutului National al Magistraturii, in Bucuresti, va avea loc Seminarul cu tema "Dreptul proprietatii intelectuale".
Seminarul are loc in engleza si franceza, fara asigurarea traducerii in limba romana.
Conform anuntului dat publicitatii pe site-ul INM, seminarul face parte din seria de activitati ale Subgrupului de lucru „Civil? din cadrul EJTN.
In cadrul seminarului se vor aborda apecte privind sistemul brevetului european, procedura in fata Curtii Unice a Brevetelor, jurisprudenta recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia marcilor, jurisdictia transfrontaliera in domeniul dreptului proprietatii intelectuale, medierea in litigiile de proprietate intelectuala.
Detalii privind conferinta pot fi obtinute pe pagina web a EJTN, la adresa
https://www.ejtn.eu/Catalogue/Members-activities-2015/CP2015023515/
Seminarul se adreseaza judecatorilor si procurorilor din toate statele membre ale Uniunii Europene, care solutioneaza, respectiv instrumenteaza cauze de proprietate intelectuala (inclusiv in materia brevetului european si marcii comunitare).
Data de 16 aprilie 2015 este data limita pentru inscriere in cadrul acestui eveniment.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<