Serviciul Roman de Informatii face angajari si anunta ca au disponibile mai multe posturi de ofiter analist sau ofiter operativ si specialisti IT&C. Candidatii interesati interesati sa ocupe un post de ofiter operativ sau ofiter analist, trebuie sa indeplineasca conditiile de incadrare in Serviciul Roman de Informatii (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si normele interne) si sa promoveze toate etapele specifice de selectie.
Candidatii care promoveaza integral procesul de selectie si sunt declarati admisi in urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenta, masterat profesional sau postuniversitare de educatie permanenta organizate de catre Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, la finalizarea carora vor fi repartizati intr-o unitate a SRI.
Detalii AICI<<
Ofiterul operativ are misiunea importanta de a culege informatii si pentru aceasta trebuie sa isi poata crea acces in mediile cu relevanta pentru securitatea nationala. La baza activitatii se afla abilitatea de a recruta o persoana si de a o convinge sa furnizeze informatii importante. Pentru a performa in aceasta activitate, ofiterii operativi trebuie sa gaseasca semnificatiile ascunse in detalii aparent minore, sa aiba o buna cunoastere a limbajului non-verbal si o intelegere fina a psihologiei umane.
Ofiterul analist priveste lumea, ii intelege tendintele, ii descifreaza relatiile de cauzalitate si ii anticipeaza evolutiile. Mai exact, analistul evalueaza datele culese de ofiterii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizeaza schimbari si tendinte in manifestarea amenintarilor, schiteaza scenarii alternative de evolutie, evidentiaza implicatii si indica eventuale variante de actiune in raport cu fiecare scenariu prognozat. Desi aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implica in egala masura inteligenta, gandirea critica si creativitatea analistului de informatii, dar si o foarte buna cunoastere a domeniului analizat. In final, produsul analitic este pus la dispozitia beneficiarilor legali, in timp util si in functie de aria de competenta, pentru a-i sprijini in realizarea unor strategii sau planuri de actiune prin care sa se previna manifestarea riscurilor ori adoptarea unor masuri adecvate de promovare a intereselor nationale.
Ca sa te poti angaja in SRI trebuie, conform legii si normelor interne specifice Serviciului, sa indeplinesti cumulativ o serie de criterii generale de incadrare:
Pentru mai multe detalii legate de procesul de selectie si conditiile de angajare este indicat sa consultati Ghidul candidatului.
Pentru siguranta dumneavoastra, dar si pentru asigurarea securitatii procesului de selectie, va recomandam ca depunerea candidaturii si comunicarea cu institutia noastra sa se realizeze doar cand va aflati pe teritoriul national. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca in timpul procesului de selectie sa puteti calatori in strainatate.
Vor fi contactate doar persoanele considerate potrivite in urma evaluarii candidaturii.