Serviciul Roman de Informatii angajeaza si a publicat posturile disponibile pentru cei interesati.
In momentul de fata, Serviciul Roman de Informatii cauta OFITERI OPERATIVI SI ANALISTI. Ofiterul operativ are misiunea importanta de a culege informatii si pentru aceasta trebuie sa isi poata crea acces in mediile cu relevanta pentru securitatea nationala. La baza activitatii sale se afla, in esenta, abilitatea de a initia, dezvolta si mentine relatii de incredere cu surse secrete umane. Pentru a performa in aceasta activitate, ofiterul operativ trebuie sa dea dovada de inteligenta sociala si comunicationala superioara, atentie distributiva, calm, echilibru, curiozitate, creativitate si atentie la detalii.
Ofiterul analist priveste lumea, ii intelege tendintele, ii descifreaza relatiile de cauzalitate si ii anticipeaza evolutiile. Mai exact, analistul evalueaza informatiile culese de ofiterul operativ, sesizeaza schimbari si tendinte in manifestarea amenintarilor, schiteaza scenarii de evolutie, evidentiaza implicatii si indica eventuale variante de actiune in raport cu fiecare scenariu prognozat. Desi aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care necesita atat inteligenta, gandire critica si creativitate, cat si o foarte buna cultura generala si cunoastere a domeniului analizat. Produsul analitic este pus la dispozitia beneficiarilor legali, in timp util si in functie de aria de competenta, pentru a-i sprijini in adoptarea unor masuri adecvate de protejare sau promovare a intereselor nationale.
Candidatii interesati sa ocupe un post de ofiter operativ sau ofiter analist trebuie sa indeplineasca conditiile de incadrare in Serviciul Roman de Informatii si sa promoveze toate etapele specifice de selectie. Candidatii declarati admisi, vor urma cursurile de licenta, master profesional sau postuniversitare de formare si dezvoltare continua organizate de catre Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, la finalizarea carora vor fi repartizati intr-o unitate a SRI.
SRI mai angajeaza si SPECIALISTI IT&C. Incadrarea directa este posibila pentru persoanele care detin competente tehnice cautate de Serviciu, au absolvit studii superioare cu diploma de licenta, indeplinesc conditiile de incadrare in Serviciul Roman de Informatii si promoveaza toate etapele specifice de selectie. Posturile sunt:
- Administrator infrastructuri software;
- Analist FORENSIC securitate cibernetica;
- Analist Malware;
- Analist trafic;
- Arhitect software;
- Business Analyst si UX Designer;
- Chimist;
- Dezvoltator iOS;
- Inginer Data Center;
- Inginer electronist;
- Inginer mecanic - proiectare mecanica;
- Inginer mecanic - tehnologie mecanica;
- Inginer prelucrare semnale;
- Inginer procesare si analiza digital forensic;
- Inginer radiocomunicatii;
- Specialist control-audit IT&C;
- Specialist in evaluarea securitatii IT&C;
- Tester aplicatii;
- Tester securitate aplicatii.
Serviciul Roman de Informatii mai doreste si specialisti lingvisti! Interesul este manifestat pentru cei care stiu Rusa/Ucraineana/Sarba/Urdu/Pashto/Dari/Hindi/Rromani/Punjabi/Armeana/Azera/Tatara/Albaneza/Araba/Persana/Chineza/Coreeana/Kurda/Georgiana.
In ce conditii poti aplica:
- ai cetatenie romana si domiciliul stabil in Romania;
- nu ai fost condamnat(a) penal printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune
- savarsita cu intentie si nu ai executat o pedeapsa cu inchisoarea ca urmare a savarsirii unei infractiuni din
- culpa; nu esti in curs de cercetare sau judecata;
- in situatia in care faci parte din partide, formatiuni sau organizatii politice, declari in scris ca, dupa incadrare,
- renunti la calitatea de membru al acestora;
- in situatia in care participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizatii sau
- societati comerciale, declari in scris ca, dupa incadrare, vei renunta la aceste calitati;
- nu ai consumat droguri si nu ai desfasurat trafic cu astfel de produse.
"Toate posturile vor fi ocupate in sistem concurential, procesul de selectie presupunand promovarea mai multor etape /probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul in care se face incadrarea):
- evaluarea CV-ului transmis la hr[@]sri.ro;
- interviuri de selectie;
- teste de evaluare a cunostintelor si competentelor profesionale, precum si a unor aptitudini (examinari psihologice, Assessment Center);
- examinarea medicala;
- verificari de securitate prevazute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informatii secrete de stat.", conchide SRI.
Anunturile complete pot fi vizualizate
AICI.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<