Pe agenda de miercuri, 24 ianuarie 2018, a figurat pe agenda Comisiei Europene o discutie privind “ultimele evolutii din Romania”: "Derniers developpements sur la situation en Roumanie. Communication orale de M. TIMMERMANS".
Modificarea legilor justitiei si situatia sensibila prin care trece Romania in prezent vor fi subiectul si unor dezbateri in Parlamentul European, care vor avea loc pe 7 februarie.
In ceea ce priveste discutia de astazi, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir si-a exprimat ingrijorarea asupra independentei sistemului judiciar din Romania, mentionand implicarea serviciilor in justitie si subliniind ca U E ar trebui sa ia in calcul masuri punitive, daca lucrurile nu se rezolva in curand.
"Uniunea Europeana ar trebui sa ia masuri punitive (daca problemele nu se rezolva -n.r.), dar in special, ar trebui sa fie atenti sa nu fie mintiti de catre autoritatile din Romania. Intr-o Europa bazata pe valori precum libertatea, este imposibil sa avem o Uniune atat timp cat romanii nu sunt de fapt liberi", a declarat Daniel Dragomir la o dezbatere la Bruxelles.
Potrivit mediafax.ro, fostul ofiter SRI a avertizat, la conferinta de presa ce a avut loc la Clubul de presa din Bruxelles avand ca tema situatia actuala a justitiei din Romania, asupra implicarii serviciilor de informatii, implicare ce are drept scop, potrivit fostului ofiter SRI, eliminarea celor care se opun sistemului, incluzand aici media, personalitatile publice, dar si cetatenii de rand.
Serviciile de informatii, care nu au dreptul conform Constitutiei sa se implice in astfel de probleme, sunt in colaborare cu judecatorii\", a mai fost inca o problema semnalta de catre Dragomir, care a mai declarat ca supravegherea "in masa" a populatiei a ajuns, practic, la ordinea zilei in tara.
In plus, acesta a deschis si discutia despre conditiile din centrele de retinere si penitenciarele din Romania, comparandu-le cu cele din gulagurile sovietice. Probele nu au fost unele orale, ci au fost prezentate chiar de fotografii ale celulelor in care erau incarcerati chiar si opt detinuti intr-un spatiu de 10 metri patrati.
David Clark, consultant politic si de comunicare, dupa cum se prezinta acesta pe profilul sau de Linkedin, a declarat, miercuri, la Bruxelles: "Concluzia mea e ca in Romania, lupta anticoruptie a devenit si o violare a libertatii intr-un mod fundamental". Trebuie mentionat faptul ca acesta este considerat o personalitate marcanta in domeniu.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Portal Codul Muncii
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Referitor la legile justitiei, ce parere aveti despre situatia in care se afla Romania in prezent?
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE