Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stii despre noile cote de TVA, conform proiectului Noului Cod Fiscal

Stim deja faptul ca Ministerul Finantelor Publice a postat pe site-ul oficial (www.mfinante.ro), in sectiunea Transparenta decizionala, in dezbatere publica, proiectul Legii noului Cod fiscal si al noului Cod de procedura fiscala.

Conform proiectului se prevede o cota standard TVA de 20% care se va aplica asupra bazei de impozitare pentru operatiunile impozabile care nu sunt scutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse.

De la 1 ianuarie 2018,  proiectul prevede o cota standard de 18%.

Cat despre cota redusa de 9% proiectul prevede aplicarea acesteia asupra bazei de impozitare pentru prestarile de servicii si/sau livrarile de bunuri prevazute si in prezent de Codul fiscal, respectiv:

   a) serviciile constand in permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, cinematografe, altele decat cele scutite conform art. 141 alin. (1) lit. m);
   b) livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, cu exceptia celor destinate exclusiv sau in principal publicitatii;
   c) livrarea de proteze si accesorii ale acestora, cu exceptia protezelor dentare;
   d) livrarea de produse ortopedice;
   e) livrarea de medicamente de uz uman si veterinar;
   f) cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping.
 g) livrarea urmatoarelor bunuri:
   1. toate sortimentele de paine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071;
2. faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN/CPSA 1061;
   3. triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara, care se incadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute in anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

In plus, proiectul propune aplicarea cotei TVA de 9% si pentru livrarea urmatoarelor bunuri:
1. carne si peste,
2.  legume si fructe.

Cat despre  cota redusa de 5% proiectul mentine aplicarea acesteia asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite.

Autor: Irina Dumitrescu, pentru Contabilul.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Tot ce trebuie sa stii despre noile cote de TVA, conform proiectului Noului Cod Fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016