Paul FLOREA Va recomandam Solutii practice, 100% eficiente, pentru nota maxima la examenul de TITULARIZARE INVATATORI Subiecte REZOLVATE in conformitate cu programa M.E. in vigoare! Va prezentam Pachetul de Teste pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar format din doua culegeri: 1. Culegerea de Teste rezolvate pentru reusita la examenul...
Fost Presedinte al Curtii Supreme de Justitie
I. In epoca moderna a Romaniei, prin Legea nr.1 din 12 ianuarie 1861, a fost infiintata "Curtea de Casatiune si de Justitie", ca instanta de varf in ierarhia sistemului judiciar, in articolul 17 din Lege prevazandu-se ca judecatorii instantei supreme sunt inamovibili.
In timp, inamovibilitatea a devenit in Romania principiul de baza al statutului judecatorilor, fiind prevazuta in Legea de organizare judecatoreasca din 1865 si, apoi, in cea din 1909, iar, prin Constitutia din 1923 a fost declarata ca fiind de ordine constitutionala, magistratii de la toate instantele (judecatorii, tribunale, curti de apel, Curtea de Casatie) devenind inamovibili chiar de la numirea in functie, fara nici o distinctie. În esenta, magistratii inamovibili de la toate instantele nu-si puteau pierde functia decat prin demisie, atingerea limitei de varsta pentru pensionare, pentru comiterea de abateri constatate si sanctionate prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, punerea in retragere pentru infirmitaţi grave, pe baza hotararii in acest sens a aceluiasi Consiliu Superior al Magistraturii, fundamentata pe o expertiza medicala, pentru savarsirea de infractiuni constatate prin hotarare judecatoreasca; magistratii nu puteau fi nici transferati, chiar prin inaintare in grad, fara consimtamantul lor.
De asemenea, si procurorilor, care aveau stabilitate, li se aplica acelasi principiu.
II. Acest sistem a functionat foarte bine, fara nici o restrictie in ierarhia instantelor, pana la [...]
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI (2 culegeri)
Sursa: scj.ro
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Fiscal aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea totul despre Impozitul pe Venit si Contributiile sociale + Codul Fiscal actualizat (format PDF) in 2025. Detalii despre noile Taxe, Accize dar si despre Impozitul suplimentar.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<