44 de grefieri de la judecatoriile din Barlad si Husi au dat in judecata Ministerul Justitiei, Curtea de Apel Iasi si Tribunalul Vaslui, cu solicitarea platii unor drepturi banesti ce reprezinta dobanzile pentru banii castigati in instanta si achitati esalonat, in mai multi ani, informeaza Mediafax.
Cei 44 de grefieri solicita acordarea unor dobanzi pentru sumele castigate in instanta, aici fiind vorba despre mai multe sporuri, care sunt achitate esalonat, pe parcursul mai multor ani.
”In cererea de chemare in judecata, reclamantii solicita obligarea paratilor in solidar la plata de daune interese moratorii, respectiv dobanzi legale, reprezentand echivalentul prejudiciului suferit de creditori (n.r.-grefieri) prin executarea cu intarziere a obligatiei de plata stabilita irevocabil prin titluri executorii.
Reclamantii mai invoca faptul ca prin sentintele civile au fost acordate doar sumele actualizate cu indicele de inflatie, fara dobanzi, iar prin reesalonarea platii titlurilor executorii pana in anul 2016, prin Legea 113/2010, s-a ajuns la o situatie prejudiciala, ceea ce depaseste cu mult exigentele de rezonabilitate”, a declarat, joi, presedintele Tribunalului Vaslui, Diana Elena Sirghi, citata de Mediafax.
Conform declaratiilor efectuate de Diana Elena Sirghi, grefierii nu au mentionat ce sume solicita. La dosare sunt atasate doar titlurile executorii.
sursa: Mediafax
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<