Joi, 7 iulie, a fost publicata in Monitorul Oficial nr.484/2011 Legea 135/2011,care modifica Articolul 908 din Codul de comert.
Acest articol se refera la sechestrul asigurator sau poprire. In noua varianta, sechestrul sau poprirea nu se va putea infiinta decat cu dare de cautiune, afara de cazul cand cererea de sechestru sau de poprire se va face in virtutea unei cambii sau a unui alt efect comercial la ordin sau la purtator, protestat de neplata.
Instanta care judeca procesul se va pronunta asupra sechestrului in camera de consiliu, fara prealabila chemare a partilor.
Legea 135/2011 pentru modificarea art. 908 din Codul de comert, sechestrul asigurator sau poprirea
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 484 din 7 iulie 2011
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic
Articolul 908 din Codul de comert, adoptat prin Decretul-lege nr. 1.233/1887, publicat in Monitorul Oficial nr. 31 din 10 mai 1887, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 908
Sechestrul sau poprirea nu se va putea infiinta decat numai cu dare de cautiune, afara de cazul cand cererea de sechestru sau de poprire se va face in virtutea unei cambii sau a unui alt efect comercial la ordin sau la purtator, protestat de neplata.
Instanta care judeca procesul se va pronunta asupra sechestrului in camera de consiliu, fara prealabila chemare a partilor.
Sechestrul asigurator nu poate fi ridicat decat daca debitorul va consemna suma, capitalul, dobanzile si cheltuielile, pentru care s-a infiintat acel sechestru."
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<